Från vänster: Håkan Windahl, Sallie Jönsson, Morgan Simonsson, Mikael Jönsson, Jojje Jönsson, Monia Sjöström, Anders Jönsson, Jimmy Svensson och Hjalmar Sällström. Stefan Kiwioja och Pelle ”trasan” Jonasson saknas på bilden men kommer också att medverka i föreställningen.

Den mycket populära föreställningen RevyMix kommer att spelas i Karlshamn och Kristianstad även i år.

För sjuttonde året i rad arrangerar Nöjeskompaniet sin föreställning RevyMix i Karlshamn och Kristianstad. De bjuder på en salig blandning av komik och musik. Den första föreställningen är på annandag jul, alltså den 26:e december. Vanligtvis spelar de runt åtta till tio föreställningar i Karlshamn för att sedan fortsätta arrangera sin show i Kristianstad.

Föreställningen består av flera fristående sketcher med återkommande karaktärer. Sketcherna kan handla om allt från nationella händelser till scenarion de själva varit med om. Man behöver alltså inte komma ifrån varken Karlshamn eller Kristianstad för att förstå. I sketcherna samspelar sång och komedi samtidigt som musiken är det centrala. Varje år brukar RevyMix ha med en gäst som aktör eller musiker och i år kommer det att för tredje gången vara Jojje Jönsson. Jojje är känd från att ha skådespelat Dag-Otto Flink i flera teaterproduktioner och han har även skådespelat mycket i verk av bland annat duon Stefan och Krister.

Även i år kommer dansbandssångerskan Monia Sjöström inta scenen. Hon började som gäst men är nu inne på sitt tredje år med revyn. Också Sallie Jönsson från Bromölla kommer att vara med i år. Sallie har tidigare medverkat i ett flertal musikaler.

Nöjeskompaniet bildades år 1998 och ett starkt kännetecken är den perfekta blandningen av musik och komik. Musiken ska spelas live och får inte vara datorkonstruerad. År 2002 fick Nöjeskompaniet en förfrågan om att skapa en ny form av revy och därmed ersätta Karlshamnsrevyn. RevyMix skapas och är numera Nöjeskompaniets största årliga evenemang. Flera kända gäster har samarbetat med Nöjeskompaniet, bland annat Sanna Nielsen, Janne ”Loffe” Carlsson, Lill-Babs med flera.

Text: & Bild: Emma Selan

Föregående artikelJulmarknad i Bruksgården
Nästa artikelÅrets mätning av julgranen