Malin Wildt-Persson, utvecklingsledare i Skåne Nordost är årets granmätare.

Precis som tidigare år skedde julgransmätning på torget i Bromölla.

Den 3:dje december mötte INFO-Bladet upp med representanter från Lions, Räddningstjänsten i Bromölla som skulle bistå vid höjdfärden, samt årets enväldiga mätare. I år är det Malin Wildt-Persson från Näsum som är den 21:a personen i ordningen som mäter granen på torget.

Malin jobbar som utvecklingsledare med fokus på hela Skåne Nordost. Hon trivs i skogen och älskar julen. Byutvecklingen i Näsum är något Malin brinner för såväl som barnens fotboll.

Vid Lions julmarknad på Ifötorget under söndagen träffar ni Malin som kommer avslöja julgranens höjd. Man har fram till dess möjlighet att gissa höjden på granen och den som gissar rätt eller kommer närmast vinner ett presentkort.

Sedan 1964 har Lions julmarknad varit en tradition och i år är det 55:e gången den arrangeras. Det kommer att bli dans kring granen, godispåsar till barnen, fiskdamm och barnkaruseller. På plats kommer det även finnas lotterier, försäljning av hembakat, tipspromenad och mycket mer.

Nytt för i år är att Ifötorget, utöver stora granen, kommer att lysas upp av ett antal grandungar, som placeras ut lite runt om på torget. Även några picnicbord kommer att ställas upp för att sitta ner och äta vad som bjuds, eller bara vila benen en stund.
Under marknaden kommer dessutom kommunens kulturpris att delas ut. Julmarknaden avslutas med kröning av årets lucia i Bromölla.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelRevyMix bjuder in för skratt och musik i år igen
Nästa artikelAudition inför sommarteater