Bruksgården i Mörrum.

Julmarknaden i Mörrums bruksgård bjöd på mycket mer än bara julsaker.

Julmarknaden, som tidigare ägde rum i ladan utanför Bruksgården, har de senaste åren hållits inne i Bruksgården vilket säljarna varit mycket nöjda med. I år var inget undantag utan marknaden fortsatte inne i Bruksgården. Det fanns jultomtar, glögg, konst och mycket mer att köpa hem till jul.

Elses målade tomtar.

Cirka tjugo utställare och betydligt fler köpare fanns på plats under julmarknaden. En av säljarna var Else Eriksson. Else Eriksson målar på glas och porslin och under dagen har hon sålt mycket bra. Hon var nöjd med både marknaden och sin försäljning. Hon berättar att eftersom flera av säljarna åker runt på flera andra marknader så blir det en form av gemenskap mellan dem vilket hon uppskattar.

En nyhet för i år var dock att det var en ny person som var ansvarig för utställarna. Det var Åsa Sjöberg som även hon var nöjd med sin första marknad där hon varit med och hållit i det. Hon tycker att det är charmigare med mindre marknader än stora på grund av att det blir mer personligt. Det blir en annan relation mellan både säljarna och mellan säljarna och kunderna för att man har möjlighet att prata mer med varandra.

Den övergripande känslan som julmarknaden gav var julig och mysig. Såväl säljare som köpare gick där ifrån mycket nöjda.

Text: & Bild: Emma Selan

Föregående artikelService för Bromölla
Nästa artikelRevyMix bjuder in för skratt och musik i år igen