Sven Melander och Kent Nilsson från Arlövs Revyn.

Vi vill variera utbudet och hela tiden erbjuda något nytt för Blekingeborna säger Alice Åkerblom som tillsammans med Thomas Deutgen producerar föreställningen Kal-P Dal-En rocklegend samt Arlövsrevyn som tillsammans med Verateatern kommer att ha en föreställning. Båda uppträden sker hemma hos Alice och Sven Melander.

Efter 25 år och mer än 500 föreställningar flyttar den populära Arlövsrevyn från hemorten för ett besök i Blekinge och Svängsta. Sven har varit med i sex år på revyn och han kommer dessutom att ingå i ensemblen kommande år då vi har en jubileumsrevy, säger Kent Nilsson. – Att spela revy går faktiskt utanpå det mesta, säger Sven. Att jobba med Arlövsrevyn är enkelt, det är så proffsigt och gediget så det är enkelt att tacka ja när Kent ringer och frågar om jag vill vara med, berättar Sven. Vi var inne i Karlshamn och tittade på Varateatern, fortsätter Sven och jag beundrar människor som förvaltar revyarvet. Det skiljer sig något från Arlövsrevyn, man kan säga att det är lite mer cabarétaktigt med fantastiska deltagare. I alla fall, så föddes idén att sammanföra dessa revyerna en sommarkväll här i Svängsta. Jag hörde med Alice och Thomas om de var intresserade, säger Sven.

– Vi tände direkt på tanken att göra något nytt, säger Thomas, att få hit en anrik revy som ständigt kör för fulla hus i Arlöv och blanda in lokala Varateatern, så det var ett lätt beslut att ta, fortsätter Thomas. Det blir originaluppsättningen med bla Jennie Rosengren, Robert Rydberg och Kent Nilsson förstås. Kapellmästare Magnus Rosengren. Sen hoppas ju vi alla att Sven hoppar in med gästspel i revyn, säger Alice. Ja, det måste han göra, säger Kent. Det kommer att bli en härlig blandning av nummer från dem senaste åren, det bästa av det mesta, fortsätter Kent som redan nu håller på att planera jubileumsrevyn. 2018 är ett bra år att bygga en revy på, kaoset i Svenska akademin tex. – Sen är det ju valår så vi har mycket att bygga, säger Kent. Den två revyerna uppträder vars en timme med pausunderhållning av Thomas Deutgen.

Som om inte detta var nog, så kommer även den oerhört populära musikalen Kal P. Dal – En rocklegend till Svängsta. Även i denna uppsättning deltar Sven Melander. Huvudrollen som Kal P. Dal görs av Nic Schröder, som kanske mest är känd för sin sommarhit ”Hej Hej Monica”. Han har mycket stor del in framgången, säger Sven. Han blir verkligen Kal P. Dal och ger precis allt på scen, fortsätter Sven som bl.a spelar Michael Wihe. Musikalen är skriven av Nic Schröder och Cornelius Löfmark. Den utspelar sig en kväll och natt i studion som resulterade i skivan” Hej Morsan”. Pedalens Pågar spelas av återstoden av The Ark.

Kal P. Dal gör ett framträdande i Svängsta i sommar.

Kal P. Dal var en skånsk superhjälte som hade en personlighet som sällan skådats, säger Cornelius när jag når honom på telefon. Jag träffade aldrig Kal P Dal själv men både Nic och jag har haft mycket kontakt med hans familj. Vi har alltid facinerats av hans framgång, som grundade sig på enkla låtar med tre ackord. Han sägs ju fortfarande ha svenskt publikrekord i en folkparksturné. Undertecknad har sett både Kal P. Dal live(i Åhus-parken) samt musikalen och jag kan lova er som lyckas få tag i biljetter att det kommer att bli ett jäkla drag. Bli inte förvånade om laxarna i Mörrumsån hoppar och rockar loss, skämt å sido så missa inte dessa två tillfälle att bli roade på två olika sätt i en alldeles, alldeles underbar miljö.

– Det är dessutom mycket glädjande att konserten med Smokie “hemma hos Sven” (Melander) i Svängsta onsdagen 1 augusti fått så stort intresse. De 1 400 biljetterna är nu i stort sett slut och därför har vi bestämt att flytta konserten från platsen nere vid vattnet, till den stora trädgårdsplanen, berättar Thomas. Det är en flytt på bara 50 meter och fortfarande kan man njuta av mat och dryck nere vid Mörrumsån, men själva konserten blir mitt i trädgården och gårdsplanen vilket gör att vi kan ta in ytterligare ett par hundra besökare.

– Att runt 2 000 personer kommer till Svängsta för en rockkonsert med Smokie är förstås helt otroligt och vi ser verkligen fram emot kvällen med alla klassiska hits med det klassiska englandsbandet, avslutar Alice.

Text: Magnus Kajrup
Bild: Magnus Kajrup & Kal P. Dal-En rocklegend Musikal

Föregående artikelAlbum och gamla tidningar väckte minnen
Nästa artikelReptil satsar fullt ut i Asarum