Roger Sellrup, kassör och Fredrik Sigurdsson, ordförande från Mika tar emot värdebevis från Britt-Marie Gustavsson övermästare i Rebeckalogen.

Förra året fick INFO-Bladet träffa Rebeckalogen då de skulle räcka över ett bidrag till den ideella organisationen Önskeambulansen, nu var det dags igen.

Vi träffar Britt-Marie Gustavsson, som är övermästare i Rebeckalogen Alice Tegnér i Karlshamn, en loge som drivs av kvinnor som varje år samlar in pengar som de sedan sponsrar ideella organisationer med.

-Under året som gått har vi samlat ihop pengar, men även i år har vi sökt bidrag centralt från den humanitära fonden. På så vis fick vi ihop en större summa som vi nu vill skänka, som slutade på 19.500 kr, berättar Britt-Marie och fortsätter. Årets val blev Mika, Medmänniskor i Karlshamn. Valet var inte svårt i år, vi vill skänka till dem för att de arbetar lokalt i Karlshamn med omnejd.

På plats fanns också Roger Sellrup och Fredrik Sigurdsson från Mika.

– Mika är en mötesplats i Karlshamn där man får gemenskap och delaktighet. Vi vill skänka hopp och möjlighet att mötas, bli sedd och respekterad, berättar Fredrik och fortsätter. Det kan till exempel handla om människor som behöver en trygg plats. Det kan även handla om så mycket mer, psykisk ohälsa, ekonomiska problem, behov av att prata med mera.

– Från grunden är Mika som att bygga ett hus: planering, mål och syfte. Vi bygger gradvis upp de olika delarna för att bygget ska stå stadigt över tid och inte vara allt för beroende av oss som just nu brinner för arbetet.

Huvudmän för MIKA är kommunens olika kyrkor; Svenska kyrkan, Pingst-kyrkan och Kristofferkyrkan. Genom församlingarnas redan etablerade arbete och kontakter har vi ett omfattande socialt nätverk. Vi är också aktiva med goda relationer till kommun, landsting och andra medaktörer, säger Fredrik.

– Vårt mål är att skapa en portal för kyrkans hjälpande verksamhet, en väg in för att kunna få rätt stöd och hjälp. Vi vill i allt utgå från den enskildes situation och behov, nämner Fredrik.

Mika finns i hela Karlshamns kommun, men har sin bas i ”Tegelhuset” bredvid gamla församlingshemmet i stan, dit alla är välkomna. Vi finns även på sociala medier och verksamma runt om i våra kyrkor i kommunen.

Text: & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelDrömmer om ett kulturhus – Sjunger visor om ”Borre”
Nästa artikelFörstapristagare dubbelt upp