David Nilsson och Anton Leviné tillsammans med försapriserna från Irland och Holland.

Vi har tidigare berättat om David Nilsson, ägare till Bright Ink Tattoo i Bromölla. Nu har han vunnit fina priser – igen!

David har idag stort intresse av konsten att tatuera och har sedan 2015 haft en framgångsrik karriär. Han har en speciell stil på sin konst som många har fått upp ögonen för. Han är i dagsläget fullbokad för ett bra tag framöver, då han inte bara tar in lokala kunder utan från hela landet i stort.

David arbetar vidare med sin specialare Black & Grey tattoos, så realistiska och levande som möjligt. Flera utav hans framgångar har resulterat i fina priser då han besökt internationella tatueringsmässor i våras.

När vi lämnade David senast berättade han om höstens planer som skulle innebära resor till både Irland och Nederländerna, vilket båda gjorde succé.

I Irland arrangerades Dublin International Tattoo Convention i slutet av augusti, där 280 tatuerare från hela världen samlades. David tävlade i stilen Realism, där han vann första pris ”Best Realism”. Han kan bara beskriva känslan med ett ord: – Overkligt.

I början av november reste David dess-utom till Amsterdam för att tävla, denna gången hade han med sig sin lärling Anton Leviné. Bland 488 tävlande tatuerare från hela världen skulle David utföra en tatuering på Antons mage i stilen ”lettering”, alltså tatuering med text. Även denna gången vann han första priset, ”Best of Lettering”.

– Jag tycker det gick bra och är nöjd med min insats. Det är stort, att jag från lilla Bromölla, vinner hela kalaset på en sådan här stor internationell tillställning, berättar David.

Priset för ”Best Realism” i Irland och ”Best of Lettering” i Holland.

– Kan berätta att vi för tillfället renoverar om hela studion, vi expanderar för att möta efterfrågan, då det börjar bli trångt i lokalerna, så om några veckor så ska det vara klart. Vi har även blivit fler som jobbar här, Dennis ”Malphas” Östlund som tidigare gästtatuerade är här på heltid nu. Totalt är vi tre som jobbar med detta, säger David.

– Under 2019 väntar Prison Ink i Danmark, där man sitter i ett riktigt fängelse och tatuerar. Jag har även blivit inbjuden till att gästtatuera i flertalet länder, bland annat Canada, USA, Island och Barcelona, men vi får se hur mycket man hinner med framöver, men det är en spännande framtid till mötes, avslutar David.

Text: & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelRebeckalogen sponsrar Mika – Medmänniskor i Karlshamn
Nästa artikelKalle Lind intog stora scenen på Lokstallarna