Barnen lyssnar intensivt på sagorna som Desirée läser.

Att låta sin nalle sova över på biblioteket må inte vara något nytt koncept, men ack så uppskattat.

Nalleövernattningen på Karlshamns stadsbibliotek är en återkommande händelse som är lika uppskattat varje gång. Under höstens övernattning, som ägde rum mellan den 26:e och 27:e oktober, var det sjutton barn som lämnade sina nallar på biblioteket i Citygallerian.

Övernattningen går till så att barnen kommer till biblioteket på eftermiddagen. Nallen får en namnlapp och barnen får sätta sig i en myshörna. De får, tillsammans med sina nallar, höra två godnattsagor innan det är dags att bädda ner nallarna. Efter att nallarna är nerbäddade åker barnen hem och kommer tillbaka morgonen efter. När de kommer tillbaka så väcker de sina nallar och får höra en saga till. Efter sagan får de en varsin bok med just deras nalles biblioteksäventyr.

Innan de lämnar nallarna för natten berättar barnen att nallarna är mycket busiga, men också jättebra kramkompisar.

När nallarna blir upphämtade så pratar INFO-Bladet med några av barnen om vad nallarna har gjort under natten. Emil Gerling berättar att hans nalle Tigris har varit uppe på draken i biblioteket och limmat ihop sidor i bibliotekets böcker. Han berättar att Tigris alltid är sådär busig!

Edith Stormlod som var på biblioteket med nallen Apis berättar även hon att hennes nalle har varit busig. Apis har lekt kurragömma och varit på disco där han har dansat jättemycket!

Text: & Bild: Emma Selan

Föregående artikelViktigt med rätt bemötande kring psykisk ohälsa
Nästa artikelChinchillor i Ringamåla