Guldmedaljören Alfred Thorén.

Sölvesborg/Hilleröd – HSK* BOX CUP är en internationell dansk turnering med deltagare från ett tiotal nationer. Årets upplaga samlade 300 boxare där Alfred Thorén, Clara Andersson, Leon Nilsson och Johan Nilsson representerade BK Revansch.
Eventet arrangerades i Fredriksborgshallen, Hilleröd/Själland för 34:e gången i mitten av oktober. Från brittiska öarna deltog England, Wales och Skottland. De Nordiska länderna var givetvis också representerade. Alfred, Clara och Johan ställdes mot danskt motstånd. Leon lottades mot svenskt motstånd i direktfinal. Matcher som visade sig ge både segrar och erfarenheter.
Clara gick två matcher mot något äldre och tyngre motståndare, båda med tuff attityd och god teknik. Intensiva första ronder från danskorna. Vartefter växte Clara in i matcherna och glimrade till med den fina boxning hon har i sitt register. Rutin och erfarenhet hos motståndarna gav fördel hos poängdomarna. En internationell erfarenhet för Clara att ta med sig för framtida matcher.
Johan Nilsson lottades mot Christian Stanca, Danmark, i direktfinal. Christian startade distinkt och kompakt i sin infightingstil. Dubbelgard för Johan och svar med samma mynt. I tredje ronden kom Johan ikapp och vann ronden, dock försent och seger till dansken.
Leon Nilsson fick svenskt motstånd i en direktfinal mot, Ammar Smesem, Hisingens Bk. Match i publikens smak med högt tempo. Leon fick här bekänna färg mot en motståndare väl utbildad i ´The Noble Art of Self-Defense´. Poängseger för Ammar Smesem.
Alfred mötte i semifinalen, Anas Awais Hagi, från Danmark. Matchen startar i högt tempo och båda boxarna är av samma kaliber och stil.  Skillnaden är att Alfred träffar speciellt med sin höger åtskilligt oftare. En stark spurt och seger ger final för Alfred.
Final mot Oliver Bromman, Danmark, som med sin längd och långa räckvidd blev en svår utmaning för Alfred. Alfred överraskar dock med ett par fina uppercuts, för att i andra ronden träffa med sin överarmshöger och tar därmed över matchen. En fin spurtrond, med många poänggivande träffar, på en tröttnande dansk ger Alfred en guldmedalj.


* Hilleröd Sports Klub
Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelMysig höstmarknad i gamla skolan
Nästa artikelTillbaka till Overlook Hotel i Doctor Sleep