Musikskolans slagverkselever bjöd på underhålling.

Den 24: maj underhöll Karlshamns Musikskolas slagverkselever på Stadsteatern med en slagkraftig konsert inför en förtrollad publik. Från nybörjare till gymnasieelver, alla fick visa upp vad de lärt sig.

Finalkonserten avslutar elevernas säsong och deras bästa färdigheter visades upp. Det spelades på timpani, marimba, virveltrumma, golvpuka, xylofon och diverse rytminstrument. Den lilla triangeln kan se simpel ut men att träffa rätt toner på metallen är en verklig konst. Vi fick se olika slagtekniker som fyrklubbig marimba och det väldigt snabba, intensiva virveltrummandet. Gästsolist som uppträdde denna kväll var Linus Svensson som nu är musiklärare på Prästslättskolan. Han började som elev hos kvällens värd Peter Svensson, slagverksläraren som hela tiden poängterade hur stolt han var över alla sina elever denna kväll. Linus har gjort sin värnplikt i högvakten och spelat i arméns musikkår i Stockholm. Han berättar att han spelat inför ett fullsatt Globen, spelat utomlands och varit med i TV. Och någonstans börjar det, nämligen med Karlshamns musikskola! Så vem vet var dessa blivande talanger kommer hamna i framtiden?

Under kvällen spelades varierande musik som psalm, rock´n´roll, pop och egenkomponerade stycken. Nybörjargänget, Fredagsgänget och Slagverket presenterades elevgrupperna som när de steg upp på scen. Några uppträdde i grupp och några körde solo. Och om någon var nervös så märktes inte det för alla elever imponerade under den 1,5 timmar långa uppträdet. Det hördes i musiken hur kul eleverna hade. De avslutade med att spela Taylor Swifts hitlåt ”Shake it off” i Johan Schusters ära. Den forne musikeleven som inte glömt vart han kommer ifrån, och som skänkt instrument till musikskolans elever.

Text & Foto: Ann-Margreth Färmnell

Föregående artikel1 årsjubileum för Din Butik
Nästa artikelBromölla Marknad är tillbaka 28 – 29 juni