Klubben arrangerar tävlingar och de har isshow i april och i slutet av året en julshow varje år.

Mörrums konståkningsklubb bildades på 1970-talet och de har ett hundratal medlemmar.
Susanne Olsson är tränare på heltid och har hjälp utav 5 andra tränare. Det finns både träningsåkare, skridskoskolan, nybörjare, hobbyåkare, stjärnåkare, klubbåkare, A åkare och åkare som tävlar på internationell nivå. De har för närvarande ingen vuxengrupp men hoppas att när nya isen är klar i november att även fler vuxna vill komma och åka.
Tre dagar i veckan har de skridskoskola för barn och där kan barnen ta skridskomärken som kallas Leomärken som finns i 8 olika steg. Klubben använder sig utav många hjälpmedel på isen såsom ballonger, sjalar och rockringar.  Musik används också för att få in dans på isen och för att man ska få träna på sin rörelseförmåga. Barnen lär sig att lyssna, hålla balansen, få bättre koordination och så tar man in leken i övningarna som man har på Leomärkena så att kraven för att ta märkena uppfylls. På skridskoskolan får barnen lära sig att man ska sitta på isen först och sedan resa sig upp. Detta gör de flera gånger tills de själva hittar balansen och så får man gå pingvingång för att få ut fötterna.
Klubben arrangerar tävlingar och de har isshow i april och i slutet av året en julshow varje år. Syftet med showerna är att skapa en gemenskap eftersom skridskoåkning är en individuell sport. Att utföra gruppnummer ger bra samarbete och glädje.
Susanne tipsar om att skridskorna inte ska vara allt för mjuka och det är viktigt att ha hjälm och vantar. Sedan är det bra att klä sig lager på lager och inte i någon stor overall eller jacka som är svår att röra sig i.  Många tror att man måste börja åka skridskor som litet barn men man kan börja i vilken ålder som helst eftersom Mörrums konståkningsklubb möter åkarna där de befinner sig i sin utveckling berättar Susanne Olsson.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelBK Revansch boxare deltog i Diplom-SM
Nästa artikelMin far charkuteristen