Axel Holmqvist.
Sölvesborg/Lidköping – Årets Diplom – SM i boxning hölls i arrangemang av KK Allround, TIFA BC och Svenska Boxningsförbundet i Lidköpings Sporthall den 18 – 19 januari. 195 boxare från 55 av landets klubbar var på plats.
Först ut av BK Revansch boxare var Jack Åkesson i 36 kilosklassen. I kvartsfinalen väntade Ario Oveissharan från Antares BK. Matchen inleddes i bra tempo av Jack som drev på och fick in första högerträffen för att därefter avsluta ronden med en klockren vänsterkrok. Fortsatt gramgång i rond två och en stark slutspurt gav Jack segern och en plats i semifinalen. Semifinalmotståndare var Abubakar Aria, Örebro BK. Jack mötte här en rutinerad ung man med många matcher på meritlistan. En fördel mot Jacks endast tre matcher. Det blev en variationsrik och jämn match där Jack var vassast i närkamperna och motståndaren i avståndsboxningen.  Abubakar var något flitigare i slagväxlingen vilket också ledde till seger och finalplats. Jack gjorde en strong insats och fick en välförtjänt bronsmedalj.
Leon Nilsson var BK Revansch deltagare i 75 kilosklassen och där väntade i semifinalen Michell Aras, BK Fighter. Leon kunde här utnyttja sin räckvidd till fullo med en distinkt vänsterjabb. En kortare Michell, southpaw* med titt ut gard, hölls effektivt på avstånd. Leons rörlighet gjorde också att fina högerslag hittade rätt. Klar poängseger och en plats i finalen blev belöningen.
I finalen stod Kahled Fakhro, Höllvikens BK, i motståndarhörnan. Precis som Leon vann han sin semifinal med 3-0.  En avvaktande öppning av bägge där Leon galant glider undan slagen som Kaheled levererar. Andra ronden börjar med ett par fina kontringar av Leon, därefter tar motståndaren över mer och mer. I slutronden glimrar Leon till med en fin uppercut men motståndarens försprång är för stort. Silvermedalj till Leon och BK Revansch.
Semifinal för Clara Andersson i 54 kilosklassen mot Elda Mustafa, IK Ymer. Två likvärdiga boxare, ortodoxa** i sitt agerande. En avvaktande början där bägges vänsterjabb användes flitigt med fördel för Clara som satte första raka högern. Tempot drevs upp vartefter matchen gick och var helt jämn in i det sista. Poängfördel till Elda hos domarna gav finalplats. Clara fick en välförtjänt bronsmedalj.
Ännu en deltagare i 36 kilosklassen från BK Revansch var Alex Holmqvist. I kvartsfinalen lottades Alex mot Victor Karlsson, KK All Round. Matchen mycket jämn mellan två stilmässigt lika boxare förutom att Alex är southpaw. Alex briljerade emellanåt med sin vänsterkrok och jobbade föredömligt i närkamperna. I denna jämna match tog Victor segerpoängen för vidare matcher i mästerskapet. Likafullt en fin SM-debut av Alex.
*  Boxaren har sin högra hand och fot först framåt mot motståndaren.
** Boxaren har sin vänstra hand och fot först framåt mot motståndaren.
Text & Foto: Ingvar Jagestad
Föregående artikelVäggaskolans estetelever har livat upp Läkarhusets BVC
Nästa artikelMörrums konståkning arrangerar tävlingar och isshow