Mycket folk i rörelse i Bellevueparkens inomhushall.

Trots lördagens fina väder var Bellevues inomhushall full av loppisfyndare.

Uppskattningsvis samlades uppemot tusen personer under lördagen för att köpa saker på loppmarknaden. Med runt 70 säljare fanns det definitivt möjlighet att hitta något fint som kan komma till ny användning.

Denna loppis anordnas två gånger om året och har funnits i runt tio år. Den arrangeras av Karlshamns kommuns personalklubb men det är Susanne Håkansson som har hand om det. Likaså hon på plats för att sälja saker som hon inte längre använder. Hon berättar att det bästa med denna loppis är att det inte bara är äldre som säljer utan även mycket barn och ungdomar. Hon nämner även att det finns en stor blandning av saker, gamla som nya.

Marianne Håkansson är också hon på plats för att sälja saker. Hon är en van loppissäljare men besöker gärna loppmarknader som köpare också. Marianne berättar att hennes bästa köp på loppis var en guldhäst till sitt barnbarn. Hon säger också att det ända sedan klockan halv tio har varit stor strömning av människor, trots att loppisen egentligen inte öppnar förrän klockan tio.

En trogen INFO-Bladet-läsare, vid namn Ingvar Nilsson, fanns också på plats. Ingvar har tagit sig ända uppifrån Högaböke, som ligger norr om Svängsta, till loppisen för att fynda. Hans bästa fynd för dagen var trädgårdsredskap. Han förklarar att det är kvalitativa redskap som är helt nya och han verkar hur nöjd som helst.

Säljaren Kerstin Brorsson är för första gången säljare på loppmarknad. Idag hjälper hon sin son som både är van säljare och köpare vid loppisar att bli av med saker. Han har inspirerat henne till att besöka loppisar och visat att det faktiskt går att fynda.

INFO-Bladet stötte likaledes på Sebastian och Amanda Åkesson på loppisen. De bor i Karlskrona men har under de senaste fyra åren bott i Kelowna, Kanada. De är båda stora loppisentusiaster och idag har de handlat lampor, en prydnadssvan i porslin och en kakform med formen av en enhörning. Vi hann knappt avsluta vårt samtal förrän de hade hittat ännu ett till fynd. Efter denna loppis var de på väg vidare för att fynda på andra loppmarknader och secondhandbutiker.

Text: & Bild: Emma Selan

Föregående artikelI höst blir det många föreläsningar!
Nästa artikelJoyvoice sprider glädje i Folkets Hus