Den tappra skara av folk som trotsade regnet och stannade tills alla band hade spelat.

För tredje året i rad var det dags för Rosenfesten vid Snäckan i närheten av den vackra Rosengården.

Som arrangör stod återigen Musikforum med styrelseordförande Jennifer Tónlist i fronten precis som övriga år. Hennes mål med evenemanget är att det ska dra till sig människor av olika slag. Att det ska finnas något för alla så att det blir en bra mix av människor som besöker Rosenfesten. En salig blandning fick man också uppleva.

Inledde gjorde bandet PPM som kör bluegrasscountryrock med inslag av pop och blues. Det skedde kl. 13:00 däremellan bjöds det på konserter av artisten Jennifer Larsson, MPHO Ludidi, amerikanerna The Yellow Fevers, punkbandet Sött Svart Tivoli, rockbandet Trollfnask, rockbandet Typewrites, punkbandet Unter Den Linden, dödsmetalbandet Gravestone och avslutade gjorde det psykedeliska stonerockbandet Void Commander kl 22:00.

Vädret var inte på topp hela tiden. Vid ca kl. 17:00 började det att spöregna. Men när det var dags för Trollfnasks spelning kl. 18:00 så vände det. Regnet upphörde och det blev fin sommarkänsla igen.

På plats fanns Friend and Flavors som sålde mat. Kaffe och godis fanns också att köpa. Samt Rosenfesten t-shirts och väskor. Alla intäkterna gick till att sponsra nästa års Rosenfest.

För att sammanfatta hela dagen ute i det gröna så fick jag ett fint helhetsintryck. Det fanns den musik jag inte gillade. Men det fanns också musik i min smak. Det är så det ska vara. Något för alla. Jag hade precis som många andra kul på Rosenfesten och ser fram emot nästa år då jag gärna besöker evenemanget igen. Tiden gick snabbt och man glömde ibland bort de elaka mörka molnen på himlen som hotade med åska.

Text & Foto: Paul Karlsson

Föregående artikelBin ger liv åt din trädgård
Nästa artikelTulseboda Brunn som kurort 1880 till 1954