Asarum
I Asarum, utanför Karlshamn ligger ett av Sveriges största belysningsvaruhus. Med sina nästa 3000 kvm erbjuds här det mesta inom belysning.

Här finns inte bara allt inom lampor och ljus, även en full sortering av dammutrustning till trädgården. Även vattenstenar i handhuggen granit, stenmöbler samt krukor och figurer.

Ljus & Miljö har i många år satsat fullhjärtat på LED-lampor.

– Vi har nu hittat en leverantör som kan erbjuda ett stort och prisvärt sortiment av LED-belysning, säger Johan Andersson, butiksbiträde på Ljus och Miljö. Nu har vi nästan alla modeller som finns på marknaden att erbjuda. Både för utomhusbruk och innebelysning.

Med en LED-lampa kan man spara nästan upp till 20% av sin elräkning om man byter ut sina glödlampor mot LED- eller lågenergilampor. Nästan 25% av ett hushålls elräkning utgöt lampornas förbrukning. Ser man till att en LED-lampa motsvarar 10 ”vanliga” lampors förbrukningstid, så är det ju ett sunt miljötänk och ett pengasparande att se över sina ljuskällor i hemmet.

Sedan tidigare har Ljus & Miljö haft leverantörer som Cottex och Star Trading och har nu startat ett sammarbete med företaget Unison.

– Nu kan vi erbjuda alla modeller som finns på marknaden, säger Johan.

Text & Bild: Johanna Andersson Lindbom 

Föregående artikelUng redaktion träffar Patrik Lundberg
Nästa artikelLottakåren- för ett säkrare och tryggare samhälle