Tuva och mamma Linn målar.

Lilla kulturdagen i Lokstallarna hade mycket att bjuda på. Ficklampslabyrint och skaparverkstad var en del av det som barnen ägnade sig åt under lördagen.

Barn i alla åldrar valde under lördagen den 10 november att besöka Lokstallarna för att både göra saker själva och titta på teater. Ungefär 1300 barn och vuxna beräknades befinna sig på Lokstallarna under Lilla kulturdagen. Det fanns massor av saker att hitta på, man kunde bland annat pyssla, få ansiktsmålning och även pausa med en fika.

Kreativum var på plats och där läts barnen testa på att programmera. Programmeringen gick ut på att få bollen Sphero genom en bana på kortast möjliga tid. Även DigiLabb var där och vid deras station fick man testa på att spela piano – på frukt. Teatersmedjan var självfallet också på plats för att spela upp föreställningar. De spelade upp Jorden runt på 40 minuter. I denna presenterade sju olika teatergrupper de sju världsdelarna på sitt sätt. Föreställningen visades två gånger och var gång var det fullsatt med upp emot 200 personer i publiken.

För att sammanfatta dagen var det en trevlig dag med mycket folk. Barnen verkade mycket nöjda och det gjorde även de vuxna.

Text: & Bild: Emma Selan

Föregående artikelService, kvalité och kunskap är Stallbyggens ledord
Nästa artikelDrömmer om ett kulturhus – Sjunger visor om ”Borre”