Foto: Pressbild.

I höst, närmare bestämt lördagen den 9 november kommer Lasse Stefanz till Karlshamn för att köra sin exklusiva konsertföreställning.

Nordens största dansband kommer alltså göra en spelning på Stadsteatern i Karlshamn. De kommer köra sin bejublade och kritikerrosade föreställning ”De första ljuva åren”.

Allt började med en gitarr på postorder, några grytlock och en gammal rörförstärkare. Sedan var bandet bildat och målsättningen klar, ”vi ska bli det bästa dansbandet i Sverige”. Året var 1967 och ungdomarna i Lasse Stefanz drog upp framtidsplanerna över saft och kakor.

De har sedan dess sålt miljontals skivor, vunnit imponerande fyra Grammisar och ett otal Guldklavar (dansbandsbranschens stora pris), medverkat i Melodifestivalen, mängder av radio och tv-program och flera dokumentärer har gjorts.

Lasse Stefanz har nu turnerat runt i Sverige i över 50 år och har idag samlat generationer av fans, det har blivit både kult och kultur. Den 22 ton tunga turnébussen rullar så gott som varje helg iväg från Kristianstad och runt hela Norden.

Nu har publiken möjlighet att lyssna på bandets alla hits, men också historien kring bandet, om uppgång och nergång och om viljan att aldrig ge upp. På scenen kommer musiken blandas med samtal som leds av musikjournalisten och dansbandsexperten Thomas Deutgen!

Medlemmarna i bandet är: Olle Jönsson: sång, Christer Ericsson: gitarr och kapellmästare, Gunnar Nilsson: trummor, Jonas Rignell: klaviatur, gitarr, dragspel och sång, Anders ”Dallas” Dahlgren: bas och Henrik ”Henke” Svensson: saxofon.

Det är första gången Lasse Stefanz kommer till Stadsteatern i Karlshamn och de gör det med stort nöje och förväntan.

Biljetterna till föreställningen är nu släppta, så passa på att besöka föreställningen i Karlshamn, som har spelats ett 30-tal gånger, från Boden i norr till Ystad i söder.

Text: Daniel Sverkersson
Foto: Pressbild

Föregående artikelParadiset i Håkanryd invigt
Nästa artikelPopulär Hantverksdag återvände för 31:e gången