Länsförsäkringar Blekinge firar 175-år genom att bjuda hela länet på kalas.

Det blev en storsatsning på familjeaktiviteter med bland annat musikal och teater. Kalasturnén besökte Karlshamn, Karlskrona, Ronneby, Olofström och Sölvesborg.

Mellan 30 maj till 3 juni anordnade Länsförsäkringar Blekinge en kalasturné som besöker alla kommuner i länet. Det blev fokus på familjeunderhållning med cirkusartister, konceptet Lek och lär samt musikalföreställningar med barnfavoriterna Babblarna.

– Kalaset var öppet för alla och anordnades på barnvänliga tider i stora lokaler, berättar Renée Skogersson, kommunikationschef på Länsförsäkringar Blekinge. Det enda man behövde göra var att boka biljett till Babblarnas musikal och det gjorde man kan jag säg, berättar Renée. Totalt såldes det ca 4000 biljetter, vilket innebar fullsatt i alla kommunerna.

Ansvarig för evenemanget under kalasveckan var Paraply Produktion och de lyckades verkligen. Där fanns aktiviteter för alla barnen. Där var bl.a bilbana med elektriska bilar, vattenlekar, fiskedamm, pysselhörna. Efter utgiven tid kunde man få lära sig cirkus och trapetskonster. I bakgrunden spelades det musik som förde tankarna till gammaldags cirkus och tivoli.

– Vi satte ihop en bred mix av aktiviteter som på olika sätt gifte sig med Länsförsäkringars jubileum. Den största turnén i hela Blekinge av detta slag som vi känner till, förklarar Cajsa Augustzen, affärsutvecklare för Paraply Produktion. Ett exempel är Lek och lär-området där barn och föräldrar kan testa olika saker utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Det bjöds som sagt på cirkusartister och möjlighet att prova på olika konster. En del av kalasområdet berörde Länsförsäkringar Blekinges historia – bolaget startade i Jämshög 1843 – och landar i dagens digitala tjänster. Det bjöds på korv och fika till alla besökare och inte minst fanns det en stor vattenstation vilken var välbesökt i högsommarvärmen.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelFöreläsning: Engelska flottans besök
Nästa artikelDin Butik – Bromöllas nya samlingspunkt