En blivande kund önskar Camilla lycka till.

I onsdags öppnade Camilla Björkman upp Din Butik och det är en sprudlande förväntansfull innehavare vi träffar dagen innan den stora invigningsdagen.

– Det ska bli så spännande och kul att äntligen få öppna butiken. Vi har jobbat natt och dag så idag är det lite tomt i hjärnan, skämtar Camilla. I vår butik ska alla känna sig välkomna, bekräftade på ett kärleksfullt sätt. Jag brinner för att hjälpa andra människor och ge dem värme och allra bästa service, fortsätter Camilla. Ett par av hantverkarna som är kvar bekräftar den inbjudande känslan man får hos Camilla. Inte en minut har varit tråkig här säger elektrikern som finputsar det sista.

Under intervjun kommer det in folk hela tiden och lyckönskar Camilla med kramar och tillrop. – Är det tomt i butiken och vi har gäster som tankar går jag gärna ut och byter några ord, det är väl inte många mackar som gör det längre, säger Camilla. Min vision är att gästerna ska känna en upplevelse när de besöker macken och butiken. Vi kommer att erbjuda hemmabakade kanelbullar som jag själv bakar och de går inte av för hackor kan jag lova, säger Camilla. Vi bor på tomten så transporten för bullarna blir väldigt kort. Miljökontoret har varit här och godkänt hanteringen och försäljningen av nybakat. Det är viktigt för oss, ska vi nu satsa ska vi göra det efter konstens alla regler.

I butiken finns en ”varsågodlåda” där kunderna kan ta med sig en bok att läsa.

I butiken finns en hörna med tillbehör från autoexpert, den rymmer volymvaror som olja, vindrutstorkarblad, spolarvätska mm. Chips, choklad och godis finns också att köpa. – Dessvärre hinner vi inte att få färdigt det här rummet, säger Camilla och visar en lokal som ligger direkt till höger om entrén. Här kommer det att finnas ett långt bord med tillhörande stolar, där man kan sitta och fika, ladda telefonen eller bara vara, fortsätter Camilla entusiastiskt. Här kommer även att finnas en ”jourkyl” med tex smör, mjölk, pålägg om man inte vill eller hinner inom dem större mataffärerna. Här kommer det snart även finnas nostalgikort från macken som har en lång historia.

– En idé jag fick igår var att ha en liten varsågodlåda där gäster kan ta med sig en bok eller två helt gratis. Jag har massor med böcker så jag hoppas glädja många gäster som tycker om att läsa.

Camilla kan inte nog skryta om sitt Bromölla. Ja jag tycker alla är fantastiskt trevliga, även om det ibland knorras om kommunen så håller inte jag med, en trevlig ort med härliga människor, det har jag inte minst märkt dem senaste dagarna då både känt som okänt folk kommit och lyckönskat mig. Från och med torsdag kommer Din Butik att öppna redan klockan sex på morgonen. Jag vet inte hur jag tänkte där, men jag vill gärna stå till tjänst med en god kopp kaffe och en bredd fralla till folk på väg till jobbet som kanske inte hunnit äta frukost. Har ni inte varit i butiken ännu så tipsar undertecknad definitivt om ett besök.

Text & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelLänsförsäkringar arrangerade kalasturné på Lokstallarna
Nästa artikelMingel vid filmvisningen av Solo – A Star Wars Story