Förväntansfull publik.
I samband med kulturnatten fanns det en teaterföreställning från figur-teaterkompaniet som var gratis för besökarna. Ett uppskattat arrangemang av Karlshamns Riksteaterförening.
Alla barn som ville fick sitta längst fram och där satt dem tysta och förväntansfulla hela föreställningen i Folkets hus i Karlshamn. En trevlig och rolig föreställning för både stora och små. Under de 30 minuter som föreställ-ningen varade hann man med många olika känslor, både glädje, lite sorg och eftertanke. 
Teatern handlar om flickan Maja och hunden Bobbo som Maja får i födelse-dagspresent. De blir bästa vänner och har väldigt roligt ihop. Maja tar initiativ till olika sorters lek och tänker inte på att Bobbo kanske inte gillar att bli utklädd till baby och clown. När Maja trillar och slår sig ger hon Bobbo skulden. Då blir han ledsen och går iväg. När Maja väl hittar honom igen förstår hon att man måste leka med något som båda gillar och att det är viktigt att säga förlåt! 
– Det är ni som gör det, utbrast ett barn och alla skrattar. Barnet menade att det är skådespelarna som pratar och gör så att dockorna rör på sig. Skådespelarna är från Värmland och turnerar runt i Sverige. Maja är gjord av en blandning av den japanska tekniken bunraku och hunden Bobbo är gjord i tyg berättar Hugo Catolino. 
Manus har figurteaterkompaniet skrivit själva och de vänder sig oftast till den yngre publiken från 2 år berättar Pia Holmquist. Enkla berättelser med eftertanke. Efter föreställningen har skåde-spelarna en kort dialog med besökarna. De frågar vad man kan göra när man blivit ovänner. Barnen svarar att man kan säga förlåt och att man kan leka.
Alla barn som vill får gå fram och hälsa och känna på dockorna. Sedan kan de hämta ett kort med Maja och Bobbo som de kan färglägga själva. Alla går därifrån glada och nöjda. En föreställ-ning med enkel välskriven berättelse som tar upp viktiga ämnen som man som vuxen kan spinna vidare på. Det är trots allt viktigt att kunna säga förlåt.
Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelLyckad medeltidsmarknad i Nymölla
Nästa artikelAhlberg Bil firarde 25 år med tjejkväll