Nymölla – Det blev en superlyckad medeltidsmarknad i Garvaregårdens länga, som arrangörerna, Nymöllabygdens aktivitetsgrupp, själva uttryckte sig.

Runt 500 personer kom och det blev ca 3900kr, vilket var 75% av intäkterna, som skänktes till ”Vid Din Sida”. Dom hjälper äldre hemlösa och fattigpensionärer med mat.

– Vi är otroligt stolta och glada att så många ville komma och njuta av dagen som var fylld med Medeltidsmusik, vackra hantverk, god höstskörd, tända ljus och Medeltidstapas. Alla har bidragit till att förbättra för de äldre hemlösa, berättar Jessica Nordkvist som är en av arrangörerna.

– Planen framöver är att hålla en julmarknad då många besökare efterfrågar en sådan. Vi har redan nu kontakt med folk som vill sälja hantverk med jul och vintertema.

Julmarknaden kommer hållas den 14 december mitt på dagen. Då kommer även tomten att besöka oss och överraska barnen med dans kring granen och godisregn. Vi kommer skänka minst 50% av de intäkter som kommer in under julmarknaden till Alzheimersfonden, nämner Jessica.

– Tusen tack säger vi från Nymöllabygdens aktivitetsgrupp till både gäster, knallar, sponsorer och vädergudarna som gjorde medeltidsmarknaden perfekt, avslutar Jessica.

 

Text: Daniel Sverkersson
Foto: Jessica Nordkvist

Föregående artikelResan NÄBO Bygg avslutas för Jan och Hain – Andreas och Johans fortsätter mot nya mål
Nästa artikelKulturnatten bjuder på Maja och Bobbo