Vy mot Kastellet. Foto: Daniel Sverkersson

Karlshamn
Många känner till Kastellet i Karlshamn, som ligger på den lilla ön Frisholmen, mitt i hamninloppet. Dess fästning började uppföras som ett provisorium år 1675 efter att skansen på Boön hade dömts ut..

Idag är Karlshamns kastell klassat som fornlämning och på så vis skyddad av kulturminneslagen. Här på ön kan man känna historiens vingslag när man besöker den. I sommar kommer man kunna få guidade turer där guiden berättar om dess spännande epoker. För att ta sig dit kan man åka med Skärgårdstrafiken ifrån terminalen i gästhamnen som går direkt till Kastellet.

En annan spännande upplevelse i sommar är att Teatersmedjan sätter upp en friluftsföreställning på ön, som dom gjort sedan 1989. Detta är för Teatersmedjan ett tillfälle att samla barn, ungdomar och vuxna i en gemensam teaterproduktion. Det är ett mycket uppskattat sommarnöje för både Karlshamnsbor som turister. Denna gång är det Ringaren i Notre Dame som sätts upp. Tidigare år har välkända sagor satts upp så som Robin Hood, Ronja Rövardotter, Bröderna Lejonhjärta, Peter Pan och många fler!

Tidigare års föreställningar:
2016 – Robin Hood
2015 – Alice i Underlandet
2013 – Skattkammarön
2012 – Narnia
2011 – De Tre Musketörerna
2010 – Ödets Makt
2009 – Hemligheternas Tid
2008 – Äventyrets Ö
2007 – Peter Pan
2006 – Mio, min Mio
2005 – Ronja Rövardotter
2004 – Bröderna Lejonhjärta

Läs om alla föreställningar på:
www.teatersmedjan.se

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelTillsammans skapar vi Sveriges bästa livsklimat!
Nästa artikelVi Testar: Nya Toyota C-HR