Tobias med Karlshamns HK som modersklubb kvalar till allsvenskan i Vinslövs HK.

Karlshamn
Inför ca 700(fullsatt) galet entusiastiska hemmasupportar klarade lilla Vinslövs HK första steget mot att återta sin plats i Allsvenskan, efter seger mot Stockholmslaget Silwing/Troja.

En av de bärande spelarna i laget är Tobias Nordahl. Tobbe som han oftast kallas har blivit en av Vinslövspublikens absoluta favoriter. Hans fruktade skott är enormt uppskattat bland publiken.
Jag träffar Tobbe ett par dagar innan play off matchen, som Vinslöv var tvungen att vinna med tre mål(vilket de klarade).

Fokuserad till 100%

-Jag har Karlshamns HF mycket att tacka för där jag är idag. Jag började med handboll i Väggahallen när jag var fem år och det skulle bli platsen som jag skulle tillbringa min fritid på i många år framåt minns Tobbe. Min pappa var en av tränarna då jag började och jag kan inte nog visa min tacksamhet för hur mycket mina föräldrar ställde upp. På träningar, matcher, cuper var de alltid där. Än idag är det inte många matcher de missar och det känns skönt att veta att de är på läktaren säger Tobbe stolt.

-När jag var 15-16 år så var Niklas Martinsson tränare i Karlshamn. Han hade bra koll på oss ungdomar och plockade upp mig i A-Truppen vid denna tiden. Så om jag ska rangordna personer som bidragit till min utveckling så är definitivt Niklas en av dem, säger Tobbe bestämt.

Även om Tobbe spelar i skånska Vinslöv, så har han inte glömt sina rötter.
-Nej absolut inte, säger han bestämt. Jag arbetar i Karlshamn och har mina föräldrar i Asarum där dessutom min syster spelar fotboll, min bror Sebastian spelar också handboll och Karlshamn sommartid, tja enligt mig är det inte mycket som slår det, säger Tobbe. Det känns som att alla känner alla, och ingen är förmer än någon annan, då blir det go stämning.

Framtiden då?
-Just nu är allt fokus på att spela upp Vinslöv i allsvenskan, men jag ska inte sticka under stol med att jag vill sikta så högt som möjligt, säger Tobbe. Att spela några år på absoluta toppen och sedan avsluta min karriär i klubben i mitt hjärta, Karlshamns HF, det är drömmen avslutar Tobbe.

Text: & Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelBorre syns nu även hos…
Nästa artikelLions Club Sölvesborgs sommarläger vid Ivösjöns strand