Foto: Patrik Lundin.

På eftermiddagen 12 juli anlände jag till Strandängens idrottsplats där Diggiloo skulle äga rum.

Väl på plats möttes jag av en gigantiskt lång kö som ringlade sig ända bort till några närliggande bostadsområden. Men kön rullade på oväntat snabbt och plötsligt var jag inne på området. Jag fann snabbt vänner som jag tog en öl med i det gröna gräset denna strålande sommardag.

När showen drog igång fick man Queen covers i inledningen där alla artisterna introducerades. Diggiloo gänget bestod i år av John Lundvik, Jessica Andersson, David Lindgren, Mariette, Magnus Carlsson, Mimi Werner, Brolle, Arvingarna och komikern Thomas Petersson. Allt rullade på. Hitlåtar från artisterna avhandlades varvat med oväntade låtar där artisterna fick briljera sångmässigt.

Ganska tidigt in i showen bjöd Mimi Werner och Brolle på en vacker countryduett i låten “Find a Way” som spred kärlek över den vackra sommardagen. Tiden gick snabbt tills det var paus innan akt 2. I pausen fanns Mariette i öltältet för att sälja sin öl Lovebeats och berätta om “Pirde” och “Älska mig för den jag är” tanken bakom ölen. I signeringsbåsen fanns John Lundvik, Jessica Andersson, Mimi Werner och en av medlemmarna i Arvingarna. Jag stod i signeringskön och fick träffa tre av artisterna. Då jag väntade på att träffa Mimi Werner hörde jag henne säga till personen framför mig i kön att akt 2 skulle vara den bästa akten. Så när den drog igång satt jag där med hög förväntan som uppfylldes under resten av showen.

Vi fick en Arvingarna tolkning av Queens “Bohemian Rhapsody”, en Jerry Willams hyllning av Brolle i låten “Strövtåg i Hembygden” och en duett från filmen “A Star Is Born” med Mariette och Brolle i låten “Shallow”. Mariette levererade också en del av de tolkningar av låtar som hon gjort i tv-programmet “Stjärnornas Stjärna”. Bland annat låten “Älska mig för den jag är” som låg bra i linje med det budskap hennes nylanserade öl står för.

Det blev en lyckad show med andra ord för alla målgrupper. De äldre sjöng med i Arvingarnas hitkavalkad och jag själv imponerades mest av Mimmi Werner, Brolle och Mariette, men tyckte att allt var bra oavsett genre. Sommarstämningen var på topp med andra ord och förstärktes även med en Ted Gärdestad tolkning av John Lundvik. Diggiloo levererade igen med en Queen-doftande rock show.

Text: Paul Karlsson
Foto. Paul Karlsson och Patrik Lundin

Föregående artikelSommarteater – Listerlandskåkar
Nästa artikelKarlshamns Bridgeklubb – en pigg 80-åring