Välkända killar som tar er dit ni ska. Anders och Jörgen vid sina bilar.

Jo det finns fortfarande Taxiservice i Bromölla.

Anders Blom och Jörgen Håkansson är två välkända herrar som kört Taxi i många år.

– Det är mer än 40 år sedan jag började på taxi berättar Anders Blom och fortfarande är det trevligaste att få träffa våra kunder. Först var jag springpåg och tvättade bilar mm sen blev det körning för hela slanten.

– Jag har också kört taxi i ganska många år, berättar Jörgen och det handlar om tjugotalet år för min del. Vi pratar lite om gamla tider och de berättar gärna om den gamla goda tiden och en massa namn florerar så man förstår att Bromöllas taxi varit en stor verksamhet en gång i tiden.

I dag finns det en minimerad Taxirörelse efter att man lagt ut de flesta resor för äldre på anbud för några år sedan.

– När vi körde så kände de till oss och vi visste vilka som skulle hämtas. Mötte de gamla inte upp oss vid bilen så slog vi larm eller försökte kontakta kunden, berättar Jörgen.

Känslan av att de gjorde en liten insats för samhället kan man inte ta ifrån de. I dag bokas alla färdtjänstresor från en central och bilar från hela Skåne är involverade. Det kan vara malmöbilar som kör i Bromölla med omnejd. De kan ha svårt att hitta och oftast är det inga som de äldre känner.

I dag kör Bromölla Taxi efter särskilda öppettider för att kunna ge bästa möjliga service.Det är trots allt mest bokade körningar för företag och kommun som de kör. Det förekommer så klart helger som är välfyllda med privatpersoner.

Vi kommer snart till Nyårsafton då kör vi endast bokade körningar, så vet man att man behöver taxi måste man boka då ingen växel kommer att vara öppen.

Då de strävar efter att öka verksamheten och då man endast får köra vissa timmar under ett dygn så eftersöks extrachaufförer till helger och kvällar.

Kontakta Anders eller Jörgen om ni har intresse av att köra extra.

Text: & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelChinchillor i Ringamåla
Nästa artikelJulmarknad i Bruksgården