På väg mot Tjärö.

Tjärö – Ett 50-tal Friskvårdsinspiratörer PRO Blekinge hade samlats till denna inspirationsdag på Tjärö.

PRO:s nya policyprogram Hälsosam.

Efter båtresan välkomnades vi med gedigen frukost i hamnrestaurangen, sedan promenerade vi till konferenslokalen. Monica och Birgitta hälsade oss välkomna och informerade om PRO Hälsosam nya friskvårdspolicy samt handledningsprogram för Ensamhetsprojektet. Ett jobb som vi har framför oss, att ta itu med inom alla föreningar under året.

Fysioterapeut Anna Olsson Blekinge Idrottshälsa berättade om kroppshållningens betydelse. Vi provade på övningar för styrka och kondition och fick veta att det aldrig är för sent att börja styrketräna. Efter god lunch gick vi en promenad med olika teststationer. Praktik och teori i kombination.

Resten av dagen ägnades åt träning och balansövningar. Vi fick lära oss några nyttiga övningar. Förhoppningen är att vi ska informera våra medlemmar om vikten av balansövningar bl a för att undvika fallolyckor.

Friskvårdsinspiratörer från hela PRO Blekinge.

Vi ska också nu försöka få igång cirklar i PRO Hälsosam och Ensamhetsprojektet. Alla var överens om att dagen varit givande. Vi hade härliga båtresor, härligt väder, god mat och fina möten med medlemmar från hela Blekinge! Stort tack till alla!

Text & Foto: Monica Nobach

Föregående artikelNjut av mat och dryck i solläge på Kökets uteplats
Nästa artikelSPF:s aktiviteter under vårterminen