Bakre raden: Emanuel Norén, Ulrika Jonsson, Stefan Nordgren. Främre raden: Adina Nilsson, Johanna Rönnholm, Christer Svensson

Karlshamn
Föreningen Snäckan bilades i augusti 2015 och är en förening för personer med funktionsvariationer och som drivs av personer med funktionsvariationer.
Alla är välkomna, gammal som ung och de öppnar gärna upp famnen oavsett vilken funktionsvariation man har. De vill inkludera alla. Föreningen genomför idag olika aktiviteter tillsammans såsom afterwork, grilldagar, tacokvällar, resor och dans med levande band.
Deras förhoppning och framtidsdröm är att kunna hitta en lokal som är tillgänglighetsanpassad som ska fungera som en mötesplats där man kan träffa vänner och där de kan ha aktiviteter 7 dagar i veckan med olika öppettider berättar föreningens ordförande Christer Svensson. De hoppas på att kunna starta kurser inom olika ämnen och att tillsammans kunna göra Hitta ut aktiviteter där man letar checkpoints och får uppleva olika platser i Karlshamns kommun. Många företag stöttar föreningen genom att sponsra med billigare priser och lokal till olika aktiviteter.
Att vara medlem i föreningen kostar 100 kr per år. Man kan vara stödjande medlem som Emanuel Norén blev i början på januari. Han är föreningens nya coach och hjälper till med nätverk, vägledning, planering och marknadsföring.
Man kan bli medlem i föreningen oavsett var man bor. Föreningen vill nå ut och vill synas så att de i framtiden kan bli ledande i hela Blekinge.
För att komma i kontakt med Snäckan kan man besöka deras Facebooksida eller gå in på deras hemsida snackanikarlshamn.se.

Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelIntressant informationsträff om man går i tankarna till att köpa hund
Nästa artikelNyetablering i Sölvesborg av Rörfirman