Karlshamn

Aldrig tidigare har intresset för Hittaut varit så stort och efterlängtat som i år. Stigmän-nen Karlshamns Orienteringsklubb får hela tiden frågor om när det börjar. Förra året kraschade hittautappen då åtskilliga tusen gick in samtidigt och ville registrera hittade checkpoints omkring 1 maj. I år startar Stigmännen upp med ett digitalt släpp innan påsk redan 1 april. Hittautkartorna kommer i brevlådan hos alla cirka 16 000 hushåll i Karlshamns kommun i mitten av april. Stigmännen presenterar i år flera nya kartområden.

Hittaut är upptäckarglädje, så du får själv upptäcka och känna längtan till natur-upplevelser när du viker upp. En hemlis du sedan gärna får berätta för dina vänner. Nationellt fortsätter framgångssagan för Hittaut, som arrangeras av orienteringsklubbar i Sverige. Förrra året registrerades över 5 miljoner checkpointsbesök i 57 kommuner. I år blir vi minst 84 kommuner som deltar. En tydlig trend är att hittautare reser – hemsemestrar från kommun till kommun för nya spännande naturupplevelser.

Hittaut är just nu Sveriges snabbast växande natur-, frilufts- och friskvårdsaktivitet. Hittaut är en rolig aktivitet som passar alla under Friluftslivets År 2021. Närmast arrangerande hittaut kommuner är Ronneby, Karlskrona, Kalmar, Kristianstad, Östra Göinge, Växjö, Nybro och Hässleholm. Hittaut och njut och som en extra morot chans till massor av fina priser. Faktauppgifter: Hittaut ägs av Svenska Orienterings förbundet och drivs ideellt av orienteringsklubbar på minst 84 platser runt om i Sverige. Hittaut är gratis och aktiverar över 100 000 deltagare. Hitttrautkartan Karlshamn trycks i 25 000 exKartan kan hämtas på ett tiotal utlämningsställen och på turistbyråer I Blekinge. Liksom tidigare år är hittautkartan Karlshamn en äventyrskarta som visar moutainbikebanor, trailrunningrundor, utegym, naturpass på cykel, reflexrundor, spontanidrottsplatser, vandringsleder, alla busshållplatser, skärgårdstrafiken, eldplatser, bad, utsiktsplatser och swimrunbana. Läs mer på orientering.se/hittaut

Föregående artikelSommargårdens kafé vid Strandängen
Nästa artikelBromölla skrot, framtidsföretag med miljötänk