Viktigt med lite uppvärmning.

Det har varit lekfulla dans- och dramaövningar på Lokstallarna tillsammans med Scenlabbet.

Pedagogerna Sofia Berglund och Linnéa Eriksson.

Pedagogerna Linnéa Eriksson och Sofia Berglund bjöd in barn i åldern 6 år och uppåt, tillsammans med deras föräldrar.
Det är två andra pedagoger i Växjö som döpt workshopen till Scenlabbet. Det fick det namnet för att man labbar och experimenterar på scen. De har haft liknande workshop tidigare när det var Lilla kulturdagen i Karlshamn men aldrig på lördagar förut. Linnéa Eriksson är utbildad dramapedagog och är ifrån Karlshamn och har även jobbat med Teatersmedjan och känner därför sig hemma här. Sofia Berglund är utbildad danspedagog och båda arbetar på Regionteatern.
På Scenlabbet får man en stund att utforska sin fantasi. Både kroppen och rösten får arbeta och det är här och nu upplevelser där man får möjlighet till olika uttryck. Denna träff hann de med att både leka orm, presentera sig med hjälp av en blomma, dansstopp, cirkustema där man fick gestalta allt ifrån lindansös och lejon till clown och cirkusdirektör. Det är bara fantasin som sätter gränser. Allt avslutades med avslappning och sedan fruktstund. I början hade de en trevlig presentation där de satt alla i en ring så nära att ”de kunde flörta med fötterna” som pedagogerna uttryckte sig. Sedan lade alla sig ner och en och en fick presentera sig med att sätta sig upp och då skulle alla andra också sätta sig upp och hälsa på personen.
Det gick laget runt och det var verkligen en övning man blev glad av och som kändes välkomnande.

Dags att varva ner.

Barnen var engagerade och svarade gärna på frågor som pedagogerna ställde. Alla var delaktiga och även föräldrar fick visa sitt barnasinne. När det var slut sade ett barn ”Jag vill att det ska vara längre”. Alla andra höll med om att tiden gått väldigt fort. Men så är det ju när man har roligt.
Denna gång var det premiär för Scen-labbet i Karlshamn men de har haft samma i Växjö. 14 mars finns det möjlighet för en ny Scenlabbet träff i Karlshamn för de som tycker att det låter spännande. Varje träff är unik så nu återstår att se vad som händer nästa gång. Linnéa Eriksson och Sofia Berglund hoppas på att det ska bli fler tillfällen senare i höst.


Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelHandbollsfitness – Träningskonceptet för alla
Nästa artikelCanastaspel samlar många deltagare