Bakom väggarna finner vi Eric i en väletablerad studio. Foto: Daniel Sverkersson

Karlshamn
INFO-Bladet fick möjligheten att träffa Eric Johansson, grundaren bakom affärsidén Exercise Music, där allting startade efter en tragisk händelse.

För några år sedan jobbade Eric som säljare, en ekonomisk trygghet utan några direkta mål och undanhöll sina framtidsdrömmar. Men 2013 råkade han ut för en tragisk händelse, en misshandel som var så allvarlig att han höll på att förlora livet.

-Efter detta blev det som ett uppvaknande för mig, jag kände att jag borde göra det jag drömmer om istället för att köra på det trygga. Berättar Eric och fortsätter.
-Ganska kliché förstås, men det var faktiskt så jag kände. Började tänkta på saker som ger mer av livet. Det var då jag ville fullfölja min vision som jag länge funderat på. Jag ville fylla det gap som många musiker upplever, att kunna erbjuda bra produktioner av musik, men till en vettig peng. 2014 var min verksamhet igång.

Erik har sedan han var tio år gammal hållit på med instrument som gitarr och piano och alltid haft musik och sång som intresse samt spelar och sjunger på fester och tillställningar. Han har tidigare läst på Stage4You Academy i Torsås, där han medverkade i skolans Melodifestival och hamnade på första plats de två första åren och på andra plats det tredje året. Det var här han kom på att han ville satsa på musiken.

Framöver fick han även intresse för mastring och mixa musik och började söka efter en lokal, där han berättar att han letade överallt och länge, tillslut hittade han en i Karlshamn. Idag är lokalerna utformade efter Erics verksamhet som en inspelningsstudio och han arbetar ensam i sin studio.

Eric berättar:
-Antingen är man ”elit” på det man gör och tjänar pengar på det eller så tjänar man inget alls. Många band har inte råd att gå till en studio för att få en bra produktion. Man kan säga att jag bidrar genom att jag hjälper band att ta nästa steg i rätt riktning. Den ena biten är att Exercise Music är proffsproduktion och den andra är att hjälpa musiker i rätt steg. Man får väl säga att det är hyfsat bra slutprodukt till ett extremt bra pris.

-Jag har bra samarbete med Studiefrämjandet som skickar hit band som behöver hjälp. Ibland gör jag mastringen av musiken själv eller så skickar jag det till en kille i Stockholm som hjälper mig med det.

-Några band jag hjälpt på lokal nivå, för att nämna några är Trollfnask och Jahjahmen, ifrån Karlshamn och Tastegood ifrån Kristianstad men även
studieförbundet vuxenskolan och ABF.

-Mina framtidsplaner just nu är att jobba mer med att marknadsföra mitt varumärke. Min dröm hade varit att få till ett samarbete med Karlshamns kommun, att få hjälpa till med exempelvis Annexet. Jag har även länge gått i tankarna att tillsammans med någon göra en pedagogisk inlärningsmetod av musik, vilket jag hoppas blir möjligt snart.

-Vill även påpeka att alla ni som är intresserade av att lära er något instrument kan vända er till mig för att tillsammans gå igenom vad ni vill ha hjälp med.

Besök Exercise Musik hemsida: www.exercisemusic.se

Vi önskar Eric på Exercise Music ett fortsatt lycka till!

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelKulturföreningen Borres Vänners årsprogram klart
Nästa artikelStjärnartisten Gunhild Carling exklusivt till Karlshamn