Stående fr.v. Ingmari Gustafsson, Barbro Södergren, Yvonne Gunnarsson och liggande Eva-Lis Rydh.

Sölvesborg
Obligatorisk vit klädsel i sportsammanhang anknyter till tennisens dåtida tennismode. Nu återkom det vita modet i frivillig tolkning vid Sölvesborgs Gk:s damtävling ”Vitt och Vackert” den 8 september.
Ett annorlunda initiativ i golfsammanhang, obligatorisk vit klädsel stod på inbjudan till tävlingen Vitt och Vackert. Ett trettiotal damer i vita nykomponerade modeskapelser antog den utmaningen och kom till start. Det blev en lyckad tillställning med stort beröm till såväl tävlingsledarna, Hanna Björk och Frida Olsson, som sponsorn Tuija Piilola från butiken Vitt och Vackert, och naturligtvis till alla deltagarna.
18 håls slaggolf stod på programmet för tävlingens vitklädda spelare, vilka var ivriga på att testa svingrörelserna. Det gick alldeles utmärkt, sevärd och glansfull golf visades upp. Några birdies levererades bl.a. på hål 11 och 14.

Vinnaren Anette Andersson

Anette Andersson, som tävlat flitigt under säsongen, tog hem segern i A-klassen. Anette visade med sin tävlingsrutin att en bra start är en bra grund för framgång, såväl i golf som i de flesta sportsammanhang. Redan på första hålet blev det par som följdes av ytterligare tre på hålen 5, 7 och 9. Anettes första nio hål blev en fullträff på 34 slag netto. På inrundan visade hon styrka och stabilitet och avslutade med par på 18:e hålet efter en 6 metersputt, totalt 74 slag netto.

Kristina Dahl, som tidigare deltagit i tävlingen, visade upp ett säkert spel från tee med sin Cobra-driver. På hål två och fem glimrade hon till med par.

Tvåan Kristina Dahl

Efter halvtidspaus tog Kristina ordentlig ansats och bjöd på rena ”fågelinfluensan” med birdie på hål 11, en 15-metrsputt direkt i hål, och även birdie på hål 14. Totalt 75 slag netto och andraplatsen var säkrad.

Samma resultat och tredjeplats blev det för Ingmari Gustafsson som tidigare deltagit i tävlingen, också då med en tredje plats. Nu blev det gediget spel såväl på ut-som inrundan. – Jag hade fina slag från tee och chippade bra, säger Ingmari, som firar placeringen med en pizzabit.

Trean Ingmari Gustafssson

I B-klassen segrade Inger Ernberg med 69 slag netto och i C-klassen Gunilla Björnsson med 73 slag netto.

Text: Ingvar Jagestad

Foto: Heidi Eliasson

Föregående artikelPysslande varje lördag på biblioteket
Nästa artikelEtt kamratskap med gemensamma intressen