Karlshamn
Så var det då, den 28 december, äntligen dags att tända den nya utsmyckningen av Karlshamns Östra Stadsport. Denna pampiga inkörsport, Hinsetunneln, välkomnar med sin belysta öppning och ståtliga uppsyn besökare till staden.

Karlshamns Kommun har nu en förhoppning, att kunna fullfölja sina önskemål om att resterande delar av tunneln också ska kunna belysas. Enligt Marie Louise Svensson Wickström, Gatu- och Parkchef, hoppas man på att inom de närmsta åren kunna genomgå en omfattande renovering och restaurering av tunnelns innertak och belysningsmöjlighet. Flera etapper utav detta projekt kommer förhoppningsvis kunna genomföras inom de närmsta åren, så att denna vackra stadsport kan få den charm som den utgör.

Reaktionerna ifrån stadens invånare har varit övervägande positiv. Det som har irriterat lite är att belysningen inte riktigt framkommit i verkligheten, så som på bild. Detta är på grund av att man under invigning hade släckt ned trafikljusen och gatlamporna kring tunneln. Detta gav ett mer effektfullt sken.
– Även detta kommer man att titta lite närmre på, berättar Marie Louise Svensson Wickström. Just denna korsning,  som utgör en stor del av tunneln, är en av Karlshamns med trafikerade så allt måste klaffa, både funktionsmässigt och utseendemässigt.
– Men visst är den fin vår tunnel?

Ta en promenad och titta!

Text & Bild: Johanna Andersson Lindbom

Föregående artikelElofssons VVS utökar med nya tekniker och ännu bättre kundservice
Nästa artikelBodetorpsskolan siktar på finalen