Hos Blekinge Varuförmedling träffar ni Annette och Johan.

Asarum
Blekinge Varuförmedling har funnits i Asarum sedan tio år tillbaka. Efter fem år tog Annette Adolfsson och hennes son Johan över verksamheten.

Förutom ett stort antal begagnade varor i butiken erbjuder de att värdera hela och delar av hem gratis. Vid överenskommelse hämtar Blekinge Varuförmedling för tömning.
Butiken är fylld med massor av begagnade saker med priser från 10 kronor och uppåt. Utbudet är väldigt varierat så här kan nog vem som helst hitta något tilltalande. Här finns stolar, bord, bänkar, mattor, tavlor, cyklar, knivar, kikare, ja, listan kan göras hur lång som helst.

Annette är den som ni träffar i butiken, medan Johan är ute och värderar och sköter inköpen. Vid mitt besök är det mycket folk i lokalen och kön till disken tilltar.

– Vi får väldigt många förfrågningar om att komma hem och göra värderingar, berättar Annette, både dödsbo och delar av hem, berättar Johan. Det är ett varierande jobb, där man träffar mycket nya människor, fortsätter Johan som har bra koll på begagnade varor. Även om jag köper varorna för att sedan sälja i butiken så är många människor tacksamma. Att slippa jobbet att forsla bort alla möbler och mindre saker som lampor eller gamla saker som stått kvar. Det kräver ju både tid och ork för att tömma ett hem eller sälja styckevis privat.

– När jag har kommit överens med kunderna så bestämmer vi ett datum, då kommer vi ut och hämtar allt och inte är det sällan att många drar en lättnadens suck när allt är bortforslat, berättar Johan.

De begagnade varorna exponeras sedan i butiken i Asarum, så har ni saker eller hela, delar av hem så kontakta Annette eller Johan så hjälper dem dig.

Text: Magnus Kajrup
Bild: Magnus Kajrup & Daniel Sverkersson

Föregående artikelTeam Sportia Sölvesborg fyller 40år i år
Nästa artikelNy bok om Blekinges historia