Team Sportia vid Stortorget .

Sölvesborg
Vid stortorget mitt i Sölvesborgs hjärta finner vi Team Sportia.

Idag Sölvesborgs enda butik med det breda sortimentet av sport -och fritidsartiklar där ägarna brinner för sport, ett aktivt liv och nöjda kunder.

Team Sportia har varit anslutna till Sölvesborgskortet sedan2013. – Det var en självklarhet för oss att gå med när vi fick frågan, säger Patrik Stridfeldt på Team Sportia. Vi tycker att man ska främja samverkan mellan butikerna här i Sölvesborg.

Här kan man hitta allt man behöver till cykeln, träningen och diverse utomhusaktiviteter. Team Sportia jobbar för att inspirera de som gillar sport och vill ha ett aktivt liv.

För 40 år sedan nämligen 1978 slog Team Sportia upp portarna för första gången, men då med namnet Freeteam. Därefter gick Freeteam samman med kedjan Sportia och därmed fick vi Team Sportia. Idag drivs butiken av Peter Stridfeldt, Patrik Stridfeldt och Patrik Harrysson.

Team Sportia har ett stort varierande utbud av sport -och fritidsartiklar.
Butiken är laddad med ett mycket brett sortiment av konfektion och skor, men framförallt den hårdare idrotten såsom innebandy, fotboll och ishockey. Tanken är att butiken ska kunna erbjuda så mycket som möjligt inom sport. Detta är för att gynna den lokala handeln och att handlare inte ska behöva åka så långt iväg. Även kunskapen om produkterna och genuint engagemang är viktigt för de som arbetar här.

Flertalet stora varumärken återfinns i butiken, bland annat Adidas, Nike, Puma, Asics, Haglöfs, Fjällräven och många fler.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikel10-års jubileum för folkfesten Bräknetrampen
Nästa artikelBlekinge Varuförmedling köper hela och delar av hem med fri värdering