David Nilsson utanför sin tatueringsstudio i Bromölla, i händerna håller han sina priser från mässan Evil Woman som ägde rum nyligen.

INFO-Bladet träffade en glad David Nilsson, ägare till Bright Ink i Bromölla som precis kommit hem efter en lyckad tatueringsmässa.

Det var av en ren slump som David en dag kom över en tatueringsmaskin och fick stort intresse för konsten. Han började som lärling och 2015 öppnade han egen studio, Bright Ink i Bromölla.

– Klart det finns gott om tatueringsstudios här i området, men mina kunder har fått upp ögonen för just mitt sätt att tatuera, då alla tatuerare har sin personliga stil. Jag har kunder från Kiruna till Holland, ja även Danmark och hela Sverige så klart. Dessutom har jag en egen lärling nu, Anton Leviné, berättar David.

I full gång på mässan.

– Min specialitet är Black & Gray, alltså tatueringar utan färginnehåll. För mig är det full fokus på att få tatueringen att se så realistisk och levande ut som möjligt, fortsätter David.

David har även en gästtatuerare, Malphas. Han är prisbelönad tatuerare och har flyttat ner från Stockholm. Han gästtatuerar hos David vid behov.

– Malphas är en stor inspirationskälla, han visar mig och lär mig nya saker hela tiden. Framöver kommer jag även att gå in mer på färgtatueringar och kommer kunna erbjuda mina kunder det i framtiden, nämner David.

David har själv vunnit flertalet priser på olika tatueringsmässor. Han blev inbjuden till Evil Woman Tattoomässa i Hässleholm förra året där han deltog i tävlingen. Mässan är internationell och många deltar.

– Här tog jag andra pris i ”Best Big One”, det var tatuering på bröstkorg, men jag vann även första pris i Best Big One på revben, säger David och fortsätter.

– Men det slutar inte här, för ett par veckor sedan deltog jag på mässan igen, även om konkurrensen är stor bland över 50 deltagare lyckades jag få tredjeplatsen i ”Best Black and Grey” där jag utförde ett motiv på en bröstkorg. Jag tog även andraplatsen ”Best of Traditional” där jag tatuerade på ett ben. Men min stora stolthet är givetvis min förstaplacering i ”Best of Lettering”, som jag utförde i stora bokstäver på en hel mage, säger David stolt.

– För mig är det som sagt viktigt med detaljer, att arbeta mycket med kontrasterna i svart och grått är det roligaste. Att sedan se resultatet och djupet i ett färdigt motiv som bara från början var några enkla streck.

Ett nyligen avslutat verk.

Hur ser framtiden ut, David?
– Mycket är på gång, jag ska besöka flera mässor framåt hösten. I augusti bär det av till Dublin – Irland, i oktober Kalmar och slutligen Amsterdam-Holland i november, avslutar David.

Stort Lycka till på mässorna i höst önskar INFO-Bladet.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Daniel Sverkersson & Max Johansson

Föregående artikelÅrets sommarutställning: Barnens lek från förr
Nästa artikelFöreläsning: Engelska flottans besök