Foto: Paul Karlsson

Ölprovning, fiskdamm och virtuella konstrundor. Det var bara en liten del av vad årets kulturnatt hade att bjuda på.

Kulturnatten i Karlshamn fortsätter enligt tradition att äga rum den första lördagen i oktober. Det bjuds på kultur i form av musik, konst, litteratur och mycket mer. I år var inget undantag. Ljuv musik hördes i varje hörn och hela staden var full av olika sorters kultur.

Rädda barnen arrangerade fiskdamm för de allra minsta vilket var mycket uppskattat. Foto: Emma Selan

Inne på rådhuset ställde kommunens olika hembygdsföreningar ut äldre föremål, bland annat gamla kokböcker och tidningsurklipp. I Konsthallen hade Fredrik Johansson Marle vernissage, och längs staden kunde man följa hans konstpromenad “Vid vatten”. Längs promenaden finns QR-koder som kan skannas med din telefon. I telefonen visas sedan konsten. Promenaden avslutas med en VR-upplevelse (Virtual Reality) . Konstrundan finns kvar till och med den 28:e oktober.

Även ölkultur fanns på kartan denna höstkväll. Brygghus 19 erbjöd bryggerivisning med möjlighet att smaka på malt och dofta på humle.

På Lokstallarna fanns möjlighet för barn att pyssla och skapa. Karlshamns Fotoklubb hade utställning med temat “Bortglömda bilder”. Utställningen innehöll vackra bilder från förr som länge varit glömda. Fotoklubben bjöd även på filmer som visades under hela kvällen. De visade bland andra “Gunnar Lundin – Bokhandlarens son” i vilken en 96-åring berättar om sin uppväxt i Karlshamn. Vägga gymnasieskolas estetiska program hade även de utställning på Lokstallarna. Utställningen gick under temat “Brutal poesi” och innehöll sång, foto, teckning med mera, som allt skapats och framförts av estetiska programmet.

I Folkets hus fanns det som vanligt flera aktiviteter. Bland annat bjöd Islamska kulturföreningen in till dialog och det fanns även möjlighet att prova på Linedance. På våningen över var det utställning med en salig blandning av konst. Fotografier fanns i mängder men även målningar gjorda av olika konstnärer och med olika målartekniker.

Karlshamns museum hade även de en fotoutställning. Denna visade Karlshamns utveckling och förändring under 1900-talet. De arrangerade även en dramatisk visning av punschfabriken. Utöver detta var resterande delar av museet öppet för allmänheten.
Karlshamns kulturnatt blev ännu en gång en mycket lyckad kväll.

Text: Emma Selan
Bild: Emma Selan & Paul Karlsson

Föregående artikelFull aktivitet under e-Medborgarveckan
Nästa artikelUppföljning av DNA-tester hos Bromölla Släktforskarförening