På Apoteksgruppen möter ni den här glada personalen.

Karlshamn
I samband med Stora Coops ombyggnad öppnade Apoteksgruppen upp vid entréplan.

– Det har gått över all förväntan och vi får mycket beröm för bl.a våra generösa öppettider säger Apotekschef Jenny Petersson.

– Vi tyckte att det behövdes ett apotek till i Karlshamn med större tillgänglighet. Bara efter en och en halv månad kan vi konstatera att vi hade rätt. Vi har öppet alla dagar fortsätter Jenny, vilket passar kunder som själva arbetar under ”vanliga” apoteksöppettider. Förutom vår egen personal har vi massor med nya ”kollegor” som arbetar på Stora Coop, vilka vi har ett jättebra samarbete med.

Hussain Hussain och Jenny Petersson.

Jenny driver apoteket tillsammans med Hussain Hussain som är kvalitetsansvarig och förutom flytande svenska pratar Hussain även arabiska. Tillsammans med sina fem anställda erbjuder dom alla sedvanliga apotekstjänster samt även annat i form av hudterapeut, egenvård, rådgivning m.m. Dom har även medicinsk öronhåltagning som är hudvänligt.

– Åldersgräns för att ta hål i öronen är att man ska ha fyllt fem år, berättar Hussain. Det går även bra att hämta ut receptbelagd medicin på helgerna, och högkostnadsskyddet fungerar som på vilket apotek som helst, tillägger Jenny. När man besöker oss behöver man inte köra runt och leta parkering. Här finns en stor yta med många parkeringsfickor och det är dessutom gratis.

Alla i personalen har hög kompetens och alla känner varandra sedan tidigare. Helen t.ex har tidigare arbetat på barnavdelningen på sjukhuset här i Karlskrona och har bred erfarenhet av medicinering för barn.

Kundklubben

Varje krona du handlar för ger ett bonuspoäng när du visar din legitimation eller uppger ditt personnummer och du får poäng på alla dina köp utom på receptförskrivna varor. Vi betalar ut bonus varannan månad och då får du en bonuscheck om du uppnått ett minimum om 1 000 poäng.

– Vi i personalen här på Apoteksgruppen vill alla ge bästa möjliga service till våra kunder. Jag som chef är väldigt mån om min personal berättar Jenny. Vi jobbar aktivt för en bra arbetsmiljö.

– Mitt mål som ansvarig är att se till att personalen mår så bra som möjligt. Jag vill att de ska göra ”hoppsa-steg” till jobbet. Ett bra kundmöte börjar vid personalingången till apoteket brukar jag säga och om personalen mår bra kommer de att att kunna hjälpa våra kunder att må bättre avslutar Jenny som hälsar såväl nya som gamla kunder välkomna till Apoteksgruppen.

Text: Magnus Kajrup
Bild: Magnus Kajrup & Jonas Gustafsson

Föregående artikelSenaste nytt från Helsa Vårdcentral i Bromölla
Nästa artikelLazarusordern och dess arbete i Afrika