Här visar Mohamed sina burkar med fylld äggplanta. Foto: Daniel Sverkersson

Bromölla
Yasmin Livsmedel som tidigare låg i Gallerian på Storgatan i Bromölla har sen ungefär två månader tillbaka nya lokaler.

Ägaren Mohamed Mouessh kommer ursprungligen från Damaskus i Syrien Han flyttade hit till Sverige för tre år sedan tillsammans med sin fru och fyra barn. Han har flyttat runt lite i
kommunen och har bland annat bott i Grödby och Näsum, men är nu bosatt inne i Bromölla. Mohamed berättar att han trivs väldigt bra här.

Tidigare låg hans butik i Gallerian, han bestämde sig för att skaffa ny lokal. Det blev på Ågatan/Tiansvägen, ett stenkast ifrån stationen i gamla Minilivs lokaler. Förutom han själv som är butiksägare har han ytterligare en anställd. När han inte jobbar i butiken läser han SFI.

På Yasmin livs hittar vi det mesta inom livsmedel, köksartiklar och sällanköpsvaror. Mohamed berättar att det är bra priser och bra kvalité. Det finns både svenska och arabiska varor, färska
grönsaker och även livsmedel ifrån Syrien. Mohamed visar en stor burk som det står fyllda äggplantor på.

Mohamed Mouessh utanför sin butik på Ågatan. Foto: Daniel Sverkersson

-En fylld äggplanta innehåller paprika, nötter, citron, olivolja och sallad, sånt finns bara i Syrien, och finns att köpa här hos mig.

Mohamed nämner att dom har en Facebooksida där man kan se olika priser på hans livsmedel samt information om öppettider.

Vi önskar Mohamed på Yasmin Livsmedel lycka till!

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelNy ägare på Släggan
Nästa artikelDanzas – tuba- och pianokonsert!