Missa inte boka in ett besök på Villa Balsvik och med Peter för att få hjälp med att designa ert hem.

Kristianstad
Söker ni kvalité och inspiration då måste ni besöka Villa Balsvik. Där möts ni av en mycket trevlig och tillmötesgående Peter Nilsson som är inredningsdesigner och driver företaget och sitt varumärke Villa Balsvik.
En mycket vacker dag i mars med klarblå himmel kör jag igenom grindarna till Villa Balsvik i Kristianstad. Flaggan står högt i skyn och känns välkomnande och utsikten över Råbelövsjön är underbar. Peter Nilsson kommer ut och hälsar en välkommen och säger till mig att inte ta av mig skorna för detta är hans butik och utställning. Villa Balsvik arkitektur är en blandning av schweizerstil och nationalromantik och just i denna villa har Peter tillbringat mycket tid under sin uppväxt hos sin morfar. För sjutton år sedan tog han över villan som tidigare bestod av två hus som Peter låtit bygga ihop. Han ritade själv matsalen som binder ihop huskropparna.
Yrkesbanan började på
Bukowskis i Stockholm och där ansvarade Peter för att ställa i ordning utställningarna och han har drivit egna inredningsbutiker i Ystad och Malmö samt sålt exklusiva kök i Malmö och Kristianstad.
Peter är utbildad marknadsekonom men är en estisk och konstnärlig person och tycker om att jobba praktiskt med händerna att få jobba som inredningsdesigner är något han brinner för.
Villa Balsvik är ett eget varumärke och man erbjuds rejäla kök, fasta möbler, garderober, bibliotek, badrumsmoduler, dressingroom och vineroom som har blivit en stor trend nu. Allt är grundat på riktigt bra kvalité som ska hålla i många år. Det är massivt trä som man kan få i ask, ek eller valnöt. Vita och gråa köksluckor är fortfarande mycket populärt men även gröna och blå nyanser samt träluckor.
Med tjugo år i branschen är
Peter mycket lyhörd för kundernas önskemål och sätter stor
fokus på att ge tips och råd för att det ska bli det bästa för kunden och tar även hänsyn till vilken stil det är på bostaden man bor i. Många väljer en klassisk stil eftersom det är lång hållbarhet. Kunderna kommer först och främst från Södra Sverige men också från Stockholm och även från Italien. Peter älskar Italien och köpte ett hus där som behövde renoveras. Han fick kontakt med en kvinnlig inredare lokalt på plats som ursprungligen kommer ifrån Australien och eftersom hon kunde bra engelska så blev det att de har fortsatt att samarbeta. Italien har inte de svenska klassiska köken och amerikanare som flyttar till Italien vill ha dem.
Är ni ute efter kvalité och det lilla extra och vill ha hjälp med att designa ert hem så kontakta Peter och boka en tid för att kolla på utställningen och showroomen.
Text & Foto: Monica Oredsson

Föregående artikelNöbbelin & Jacobsson Maskin AB.
Nästa artikelADHD/ADD Råd för hur du tar hand om dig själv