Bengt-Arne framför 50-talsstället Bellas Place

Bromölla
2011 stod Bellas Place färdigt för att invigas och sedan dess har det varit en resa på olika skumpiga vägar. Men 50-tals restaurangen kommer nu att ta steget mot en ny framtid.
Det är ny regi i köket och med detta en ny meny som ska lyfta restaurangen. Mannen bakom menyn är Bengt-Arne Hermansson som kommer med många års erfarenhet av restaurangkök. De senaste sex åren var det på restaurang i Norge och tidigare som kökschef på restaurang i Kristianstad.

Jag gillar så kallad ”dude food” och har ett stort intresse av amerikansk grill samt 50-talet. Musiken är det centrala med alla sköna hits från den tiden.
Vad kommer du att styra upp eller ändra för restaurangen?
Våra matgäster kommer att märka mycket av smaker och kvalité. Det kommer endast att serveras svenskt kött då jag inte jobbar med annat. Bra råvaror är för mig en självklarhet och att ha lokala leverantörer skulle vara helt underbart.
Vår nya meny består av BBQ med olika sorters kött som till exempel kyckling, ox eller gris. Man beställer kött i jämna 100g.
Till köttet beställer man olika tillbehör som såser och potatis.

Det är i köket som en riktig restaurang utskiljer sig. Foto: Patrik Lundin

På menyn kommer vi att ha en komboplate med olika sorters kött till 400g, denna tror jag kommer att bli en storsäljare. Självklart finns våra hamburgare av högrev kvar på menyn.

Jag kommer inte att synas i restaurangen då jag har mitt uppdrag i köket, utan min servicepersonal är den som kommer att möta upp och servera våra kunder. Det ska bli mycket spännande att hjälpa till att lyfta Bellas som årligen besöks av massor av människor på väg. Vår dagens lunch är så klart en självklarhet för både lokala och förbipasserande människor.

Våren är laddad med olika evenemang och fler kommer till efterhand. Bokat och klart nu är 25 mars med bandet Va rocks och 15 april kör vi en krogshow.

Vi söker även efter personal i kök och service, de får gärna återkomma på mail om intresse finns.

Ska bli spännande att testa nya menyn och lycka till önskar INFO-Bladet.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelSuccékomedin Bra människor till Stadsteatern
Nästa artikelKonsert: Våra vackraste visor