Bromölla Spinning
En bra kombination tycker Britt-Marie och Elin Peters som driver Bromölla Spinning vid Tiansvägen i Bromölla. Vi har hört om olika projekt som gjorts i branschen för att samla in pengar till behövande och tyckte att vi ville hänga med men på ett annorlunda sätt.

INFO-Bladet frågar hur det går till och Britt-Marie förklarar.
Det är upp till var och en att boka  ”Guldcykeln” som är kopplad till en kostnad som man själv bestämmer. Pengarna går sedan oavkortat till projektet som sponsras. I dagsläget är det cancerhjälpen som får pengarna men även andra fonder kommer att erbjudas.

Det finns ganska många tillfälle att delta med guldcykeln då man håller i 4 spinningpass varje vecka. Men förutom dessa pass finns en uppsjö av trevlig-heter för de som gillar att träna i grupp. Eller vad sägs om Box-Ercise, H.I.T (high intensive intervall), Dance Fitness, Core, Step Up, BODYCOMBAT, BODYPUMP, BODYBALANCE, Vattengympa….

Som ett led i utvecklingen av verksamheten har Britt-Marie satsat på mycket  avancerade utbildningar för sina instruktörer. Man är utbildade i Les Mills som är en stark aktör inom träningsvärlden. Det ställs stora krav och man uppdateras ett par gånger om året genom utbildningar. – Vi har både egna koncept och Les Mills, berättar Britt-Marie.

Att tillhöra Les Mills är ett bra sätt att veta att kunderna kan gå på samma träning över hela världen och ändå känna sig hemma. I sommar kommer ett nytt Les Mills program, BODY ATTACK, att finnas på prov. Nya redskap är inköpta till BODYPUMP, som kommer att finnas till höststarten.

Träna i sommar med vårt förmånliga sommarkort eller gymträna för endast 99 kr i månaden(gäller vid nytecknat helårskort)
Under hösten kommer Elin att dra igång dansgrupper för barn som är mellan 4-7 och 7-13.
– Det blir lite nytt och spännande med att ha barngrupper, säger Elin.

Elin som är Britt-Maries dotter jobbar som koordinator och företaget har totalt 10 i personal inklusive andra instruktörer som man utbildar med jämna mellanrum. -Varje vecka har vi vid högsäsong ca 24 gruppträningspass och det kräver bra och rutinerade instruktörer, berättar Britt-Marie.

En gren inom företaget är att fungera som kostrådgivare och i kombination med personligt träningsprogram kan man få bra hjälp med sin vikt och hälsa. Här finns även FaR dvs Fysisk Aktivitet på Recept. Vill man även koppla av och bli lite sommarfin erbjuder Bromölla Spinning även vanligt gym och solarium. Eftersom det finns fler spännande aktiviteter att ta in i utbudet så eftersöks nu en större lokal för att få lite mer plats och möjligheter att starta upp nya grupper.

Bromölla Spinning & Gym AB har funnits sedan 2007 Britt-marie startade då med 10 spinningscyklar och i dag har man nästan 50-talet cyklar och som det står i texten mer än 24 pass per vecka. En rolig utveckling för företaget. Lycka till önskar INFO-Bladet.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelNy salladsbar i Olofström
Nästa artikelMoveus ljud, bild och färghall AB i Mörrum