Bromölla
Ungdomar och vuxna tog del av Ungdomscentret Nätets invigning den 9:e november. Det är ett projekt för att stötta ungdomar som hoppat av gymnasiet att komma tillbaka till skolan eller ut i arbetslivet.

Ungdomscentret Nätet är en del av Projektet Plug In 2.0, ett av Sveriges största samverkansprojekt. Det finansieras av Europeiska Socialfonden och Bromölla kommun. Målet är att motverka antalet avhopp i gymnasiet, hjälpa de som har en ofullständig examen och att hjälpa de som redan har hoppat av med en väg tillbaka till antingen arbete eller studier.

– Ungdomscentret Nätet finns i samma lokaler som fritidsgården Tunnan. Alla vuxna kontakter som ska hjälpa de unga vidare finns under samma tak, berättar Carina Berg Johansson, som är kommunalt aktivitetsansvarig.

Bild1_cmykMåndagar – onsdagar är det drop in-tid till Ungdomscentret Nätet mellan klockan 11:00-14:00. På plats kan man då träffa bland annat pedagoger, fritidsledare, arbetsförmedlare, jobbcoacher, och ungdomsbehandlare.

Det kommer erbjudas studiemotivation, simning och gym en gång i veckan, föredrag med inspiratörer, företag och föreningar. Ungdomarna ska även kunna få hjälp med praktik, ungjobb och traineejobb.

Följ Ungdomscentret Nätet på Facebook för att ta del av mer information och för att inte missa deras möte och aktiviteter.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelTre spadtag för nytt trygghetsboende
Nästa artikelTrendiga smycken till Bromöllas Lucia och tärnor