Bromölla
I speciella tider får man vara kreativ och tänka utanför boxen med de orden inleder Johan Johansson, Bromölla IF, pressträffen inför Sportduellen Hanöbukten.
Det är en tävling som kan liknas vid SVT-succén Mästarnas mästare. En lagtävling där IFK Kristianstad, Mjällby AIF, Ifö Bromölla IF och Lörby IF deltar och gör upp om segern.
Att det handlar om ekonomi för föreningarna är ju självklart när alla evenemang och matcher är inställda på grund av pandemin som hindrar pengaflödet in i föreningarna.
När denna idé lyftes fram var det en hel del som kanske inte gillade det men efterhand så har vi övertygat de andra om att vi ska genomdriva detta berättar Johan.
Representanter från de lokala sparbankerna var på plats och berättade alla hur viktigt de tycker dessa evenemang är och att föreningar tar till med nya ideér för att samla in pengar välkomnas varmt. Så varmt att bankerna gemensamt ställde upp och sponsrade kostnaderna för produktionen av ” Sportduellen Hanöbukten”.
Föreningarna har nu möjlighet att sälja biljetter till evenemanget och man räknar med flera tusen kommer att köpa biljett och se evenemanget.
De tävlande tävlar i 5 grenar och till sist en final som ger ett vinnande lag en stor buckla som ska fungera som ett vandringspris. Detta betyder väl att det lär bli ett återkommande inslag även då vi inte någon pandemi.
Det är inte bara för ekonomin som man gör detta utan en kombination av att kunna underhålla allmänheten och visa sponsorer att som förening kan man anstränga sig och kämpa in pengar på andra sätt.
Inspelningen är redan gjord och vi kommer att få möjlighet att köpa biljett till den sändningen 30 juni.
Du har möjlighet att köpa biljett och därmed stödja deltagande föreningar som delar solidariskt på intäkterna. Detta tack vare huvudsponsorerna Sölvesborg-Mjällby Sparbank, Sparbanken Skåne och Ivetofta Sparbank i Bromölla. Detta samarbete mellan bankerna är helt unikt och deras representanter verkar mycket glada för detta tillfälle.
Programleder gör Douglas Nordenbelt och Malin Olesand
Programmet släpps på http://sportduellen.se/hanobukten den 30/6 kl. 19:00. Hoppas att vi ses!
Text & Foto: Patrik Lundin
Föregående artikelEn unik arkeologisk utgrävning ger ny bild av stenåldern
Nästa artikelÅngaren ”TRIO” Av Bromölla