Varmt välkomna till Sibbessons!

Näsum
Nu närmar sig den efterlängtade högsäsongen.
Efter en lång vinter är det full fart med att inreda gårdsbutiken som ligger i ett före detta stall.

Självplockningen av Sibbessons
hallon är mycket populärt

Lisa som är en av dem som driver företaget berättade att gårdsbutiken låg i den mindre längan tidigare. Men när corona kom byggde de om häststallet för att göra en större butik så det gick att hålla avstånd. De ska kännas familjärt att komma till Sibbessons gårdsbutik och utanför finns det lekplats, leksaker för barnen och fikaplatser. I butiken som också har ett kafé kan man köpa saft och sylt från de egna bären. I gårdsbutiken kan man även hitta deras egen hallonsoda som är gjord utav Sibbessons egna hallon och tillverkas av Remmarslöv Gårdsbryggeri. Det finns kryddor, oljor, marmelad, äppelmust, presentartiklar och mycket mer som hör en gårdsbutik till. Viltköttet från Filkesboda är mycket populärt. Snittblommor kan man handla och populärast är dahlior och solrosor. Det är fullt upp under högsäsong i både gårdsbutiken och ute på fältet. I butiken är de fem stycken som jobbar.
Lisa berättar att det är mycket som ska förberedas till 3:e maj då butik, kafé och växthuset öppnas. De säsongsanställda är oftast samma år efter år och de har blivit som familjemedlemmar, de är otroligt duktiga och guld värda.

Sibbessons goda jordgubbar säljs utanför utvalda butiker på sommaren.

I slutet av juni eller början av juli börjar självplockningen av hallon och det är väder och vind som styr det. Första självplockningsdagen förra året var det ca 50 meter kö in och de 150 stycken emballagelådorna som var förberedda tog slut på 10 minuter. Det blev panik och de fick ringa in mer folk för att kunna serva alla kunder. De brukar ha självplockning ungefär tre dagar i veckan när det är säsong och i år är det också självplockning på sockermajs.
Sibbessons AB har ett dotterbolag som heter Fru Bär AB, det är kiosker som står utanför utvalda butiker och där säljer man bären man själva odlat fram. De säljer frysta hallon i pappersförpackningar året runt och dem hittar ni i gårdsbutiken och i utvalda butiker. Lisa berättar också att de hyr in sig i ett kök i Knislinge på Norupsgård där de kokar saft, sylt och glögg på hösten när högsäsongen är slut och på våren innan den drar igång igen. Det är extra öppet vid julen och då säljer man presentlådor med godsaker i. Presentlådor kan man beställa hela året.

Hallonsodan produceras i samarbete med Remmarslövs Gårdsbryggeri

Bröderna Sibbessons är den tredje och fjärde generationen som driver företaget. 1932 startades företaget av Amy Sibbesson som lade grunden till familjeföretaget i Näsum och hon finns med på alla etiketter.
Svenskt närproducerat i en näringsrik jord med omsorg och med naturen det är vad Sibbessons AB står för och de hälsar alla välkomna att besöka dem under säsong 2024.
Text: Monica Oredsson
Foto: Privat

Föregående artikelKanal och järnvägsfestival
Nästa artikelFin gräsmatta med mindre jobb