Marcus demonstrerar den nya tankstationen som är öppen dygnet runt med alkylatbensin för 2 och 4-taktsmotorer

Bromölla
Service ”tjugofyra sju” som man uttrycker det. Nyheten finner ni i Bromölla hos Bäckmans Maskin och trädgård.
Bensin till din motorsåg eller gräsklippare kan nu tankas i en dygnetruntöppen bensinstation i Bromölla hos Bäckmans Maskin och trädgård. Det är alkylatbensin som kan tankas upp för både 2 och 4-taktare. Eftersom detta är ett bättre miljöval måste det även finnas tillgängligt tänkte man och investerade i en egen tankstation.
Man kan då undra vad det är som gör att alkylatbensinen är så mycket bättre och det kan enkelt förklaras av att det är en extra ren form av bränsle tillverkad av gasformiga kolväten från fossila bränslen. Den överskottsgasen uppstår då man raffinerar olja och processen kallas alkylering, därav namnet alkylatbensin. Det är en svensk uppfinning.
Bränslet är renare och jämför man med konventionell bensin så kan man se stor skillnad i motorn då den motor som körts med alkylat är mycket renare och har mindre avlagringar av sot. Genom att använda alkylatbesnin håller dina maskiner bättre och de blir driftsäkrare.
Miljön för den som arbetar med tex. Motorsåg förbättras också och man påvisar mindre obehag då man inandas alkylat mot vanlig bensin med mindre huvudvärk som resultat på grund av renare förbränning.
Med ett vanligt betalkort och en egen dunk kan man lätt tanka upp sin bensin dygnet runt. Köpa sågkedjor och få service på maskiner gör du så klart fortfarande inne på Bäckmans.
Just nu har man ett koncept med ”SÄKER Service” det innebär att man både hämtar och lämnar din gräsklippare utan kostnad vid bokad service, betalning kan ske med faktura i trygghet hemifrån, så här i dessa speciella tider.
Tack för god service säger vi till Bäckmans maskin och trädgård.

Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelEkonomiavdelningen i nya lokaler
Nästa artikelBodetorpsskolan har haft Pippi utställning i Citygallerian