Jan Persson, Hain Madisson, Andreas Larsen och Johan Karlsson.
Olofström/Näsum/Bromölla – Just efter att aktierna i NÄBO Bygg AB har bytt ägare så träffar vi alla fyra inblandade.
Devisen om att när affären är avslutad och alla är nöjda då är det en väl genomförd affär, den fullkomligt lyser om detta tillfälle. Jan Persson och Hain Madisson som varit stolta ägare av företaget NÄBO Bygg AB sedan start, har lämnat över till två av deras trotjänare Andreas Larsen och Johan Karlsson som varit anställda i cirka 20 år på NÄBO Bygg.
– När vi började fundera på att det inom några år skulle bli dags för Jan att bli pensionär så letade vi efter olika lösningar och det fördes diskussioner om hur vi på ett bra sätt skulle få en trygg lösning för alla inblandade, berättar Hain.
Vi är alla nöjda med denna lösning och det känns bra att vi, jag och Hain kan fortsätta vara med grabbarna under en övergångsperiod och kunna stötta men även få del av den sociala biten som detta arbete ändå inneburit, säger Jan. Han fortsätter att berätta om hur det hela startade.
Jag och Hain hade vars ett byggföretag i slutet på 90-talet och såg att man skulle kunna samarbeta med lite större jobb och kunna stötta varandra då det behövdes. Genom ett gemensamt Aktiebolag så slog vi ihop våra bolag och namnet kommer av Näsums Bygg och Boafalls bygg.
Framtiden för företaget ser ljus ut då man nu generationsväxlar och kan behålla kompetensen inom företaget, det ger styrka och trygghet. Andreas och Johan har som sagt varit anställda i cirka 20 år och de känner väl till företaget samt de anställda. Det är med förtroende man bygger relationer och bevarar desamma. Det är något som man måste förtjäna och jobba på menar Andreas.
Både Johan och Andreas förklarar att man ser positivt på framtiden och det känns bra med hela affären och att detta är ett steg i rätt riktning för oss båda.
Så framöver är det nya mål som gäller och de sätts nu av Johan och Andreas som kommer att föra företaget framåt med kvalité och kompetens som ledord.
Tack för gott samarbete säger vi till Jan och Hain och lycka till önskar vi Andreas och Johan med personal.
Fakta om NÄBO BYGG AB:
NÄBO Bygg AB är ett traditionellt Byggföretag med hög kompetens och ett stort kvalitetstänkande. Huvudkontor finns i Östad mellan Olofström och Bromölla, samt ett platskontor i Sölvesborg. NÄBO sysselsätter idag ett 30-tal medarbetare. Verksamheten är koncentrerad till stora delar av Skåne, södra delen av Småland, samt hela Blekinge.
Text & Foto: Patrik Lundin
Föregående artikelNyföretagarCentrum i Sölvesborg har fullt fokus framåt
Nästa artikelLyckad medeltidsmarknad i Nymölla