NyföretagarCentrums styrelse Från vänster: Mats Knutsson, Cecilia Cronqvist, Stefan Ohlson, Patrik Johansson och Birgitta Svensson. Styrelseledamöter som inte är med på bilden ovan är: Stefan Olofsson och Tibor Bondesson. Pressbild.
NyföretagarCentrum i Sölvesborg har anställt Mats Knutsson som rådgivare. Hans uppdrag är att vara ett bollplank och stöd till dem som funderar på att starta eget.
Under 2018 var det 17 företag som startades upp efter totalt 63 rådgivningar hos NyföretagarCentrum i Sölvesborg. Nu är samma fina resultat i fokus framledes.
NyföretagarCentrum är till för Sölvesborgare som funderar på att starta eget. Här får de råd, stöttning och peppning. Den personliga rådgivningen är alltid kostnadsfri, objektiv och konfidentiell med koppling till lokalt näringsliv. Eftersom NyföretagarCentrum stöds av lokalt näringsliv som ställer upp med tid, pengar och engagemang, kan dom erbjuda sina kunder tillträde till ett unikt nätverk. Där och i rådgivarens stora engagemang, ligger deras styrkor.
NyföretagarCentrum i Sölvesborg har anställt Mats Knutsson som rådgivare. Han ersätter tidigare rådgivare Lotta Roth. Mats är en företagare med lokal förankring som sedan flera år tillbaka driver ett konsultbolag inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Han har gjort resan från anställning till egen företagare. Mats har därför god erfarenhet om vilka funderingar som ligger bakom alla sömnlösa nätter innan steget tas till den osäkra världen som egen företagare.
– Jag vet vilka utmaningar man har som ny företagare, vilka vägbulor som finns och hur de flesta av dessa kan undvikas, säger Mats Knutsson, rådgivare på Nyföretagarcentrum.
Mats Knutsson är på plats i sin nya roll som rådgivare på NyföretagarCentrum i Företagarnas lokal på Trädgårdsgatan 2. Hos honom kan du som går i starta eget tankar få råd på fredagar, bokning sker via NyföretagarCentrum Sölvesborgs hemsida.
Mats har lång erfarenhet av rådgivning och utbildning av ledare samt utveckling av enskilda individer. Han fungerar förutom sin ordinarie verksamhet sedan 3 år tillbaka som diplomerad verksamhetsansvarig rådgivare för NyföretagarCentrum i Kristianstad, Bromölla och Östra Göinge.
– Jag har sedan augusti i år fått förtroendet att ansvara för denna verksamheten även i Sölvesborg, vilket jag tycker är fantastisk roligt. Att få vara en del av en annan persons utvecklingsresa är ett privilegium, men också ett förtroende och därmed ett stort ansvar, fortsätter Mats Knutsson.
NyföretagarCentrum i Sölvesborg finansieras främst av samarbetspartners från det lokala näringslivet. Ny styrelse tillsattes vid årsmötet i april där Cecilia Cronqvist är ordförande.
– Vi var rörande överens i styrelsen när Mats Knutsson rekryterades. Hans gedigna erfarenhet och framför allt det brinnande intresset för att starta och driva eget företag gör att vi är övertygade om att han kommer vara framgångsrik i sin roll som rådgivare, avslutar Cecilia Cronqvist, ordförande NyföretagarCentrum Sölvesborg.

Foto: Pressbild
Föregående artikelBogrens delikatesser presenterar
Nästa artikelResan NÄBO Bygg avslutas för Jan och Hain – Andreas och Johans fortsätter mot nya mål