Bromölla
I samarbete med ABF var Näsums pensionärer samlade till medlemsträff i Västanå skola lördagen den 30 jan. Underhållare för dagen var Leif Linderot.

Leif är en man som verkligen vet hur ett dragspel skall användas för att trollbinda sin publik. Han har sin förebild i den folkkäre föregångaren Hakon Svärd, så välkänd för sina smäktande dragspelstoner och därtill sånger som rymde kärlek och romantik.

Det var vad vi nu fick en återblick i och som förde tankarna tillbaka till ungdomens dagar. Att åter en stund få känna sig ung, glömma att man blivit både gammal och tung. En stunds avbrott för kaffe med hembakat förhöjde den trevliga stämningen. Det dåliga vädret utanför var glömt när vi återigen fick lyssna till vår duktige Leif som applåderades livligt.

Väl värd denna uppmuntran som resulterade i att vi fick en extra sång, en eftermiddag att minnas. Därefter dragning av sålda lotter. Inger tackade för uppslutningen och hälsade välkommen till årsmötet den 27 februari, då bjuds det på underhållning av Polis Ewa Gun Westford.

Text: Asta Lindgren
Bild: Leif Strand

Föregående artikel”Bättre än alla semestrar i världen.”
Nästa artikelÅrsmöte för Mörrums Hembygdsförening