Bromölla
På 80-talet flyttades den anrika pizzabutiken från Storgatan till Tiansvägen i Bromölla. Vid samma tid bakar Georgios Kazantsidis sina första pizzor på en restaurang i Kristianstad.

Efter att drivit pizzeria, restaurang och bageri med lunchrestaurang sedan 1996, tog han 2008 över den så populära Pizzerian Baldakinen med målet inställt på kvalité.
Vi har tidigare uppmärksammat Baldakinen och nu får vi anledning att återkomma. Det är snart lunch och det märks på den febrila verksamheten som pågår bak disken. När vi träffar Georgios lyser det i ögonen som om goda nyheter vankas och vi slår oss ner för en pratstund. Vet du vad som avgör om det blir en lyckad smashbugare eller inte? Jag ser lite fundersamt på honom och svarar nej troligen inte. Nej det är det inte så många som vet utan det krävs väldigt många saker som ska synka med varandra. Vi har börjat utveckla en egen med hjälp av några av Sveriges bästa på smashburgers. Inspiration och hjälp har Pizzabutiken i Karlskrona stått för, ett stort Tack för hjälpen till de, säger Georgios.
Genom åren har det provats och forskats i vilka råvaror som gör att man kan känna sig stolt över sina pizzor, hur degen ska vara och vad som säljer bäst på menyn. Nu har Baldakinen tagit steget in i smashburgerns värld. Här har man lika mycket olika ingredienser att välja mellan som det finns pålägg till pizza.
Baldakinen som ska starta med smashburgers nu i februari har testat och smugit igång försäljningen sedan några veckor tillbaka. I Bromölla efterfrågas detta och som pizzabutik kan man med befintlig utrustning i kök starta upp med burgare utan större investeringar i maskiner. Dock behöver man testa för att få den bästa produkten till kund.
Georgios berättar att han blev helt paff när han smakade på en väns burgare som också blivit omtalad på olika sajter. Hans intresse för att ta detta till Bromölla och Baldakinen har gjort att han utvecklat och lagt många timmar på att smasha burgare. Passa på om ni vill smaka något helt utsökt. Undertecknad kan varmt rekommendera Baldakinens smashburgare.
Lycka till Georgios, du kommer garanterat få många kunder som smakar och fastnar för dina burgare.
Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelSkötte kommunens affärer på verandan
Nästa artikelMinskar fett och bygger samtidigt muskler