Startskottet för Humlestafetten 2017.

Bromölla
Humlestafetten handlar om gemenskap, tävlingsanda och att ha kul. Nu är det dags för 13:e upplagan av stafetten och den 5:e maj är det dags.

Precis som tidigare är det ett perfekt som teambuilding där alla kan bilda lag som består av arbetskamrater, klubbkamrater, grannar, kompisar – det finns inte gräns för de olika lagens sammansättningar. Ett lag består av sex personer och tidigare år har turen gått runt Ivösjön, men i år kommer löparrundan till största del gå inne i Bromölla, därmed byter man även namn till Nya Humlestafetten.

Hela arrangemanget är ett samarbete mellan Ryssbergets IK och Bromölla Rotaryklubb.
– Största anledningen till att vi ändrar på rutten är att en så pass stor organisation går åt att sköta allt runt Ivösjön,

mycket beror på trafiken, berättar Göran Westesson från Ryssbergets IK som sköter sekretariatet under tävlingsdagen.

– Start och mål sker i Bruksparken, här kommer man kunna få en mer gemensam träffpunkt innan och efter att tävlingen är över. Man träffas, grillar och umgås. Det blir en naturlig mötesplats både för tävlande och de som kommer för att heja på deltagarna, säger Paul Rosenqvist från Rotaryklubben.

Det blir 6 sträckor med variation mellan 2 och 6 km. Arrangörerna hoppas på att slå tidigare års rekord på antal lag som deltar.

– 2017 hade vi 96 lag som deltog, så vi är på god väg upp redan nu, nämner Paul.
För att anmäla sig till stafetten besöker man www.nyahumlestafetten.se där finns anvisningar.

Text: Daniel Sverkersson
Bild: Ryssbergets IK

Föregående artikelPinnagas Moppers kickar igång våren
Nästa artikelNordea flyttade till Finland-Länsförsäkringar till Olofström