Grabbarna i Pinnagas Moppers är redo för första maj korteget. Johan Boström, Sven Olsson, Bo Alm, Niclas Andersson, Per Svensson, Richard Oscarsson och Hasse Persson.

Bromölla
Pinnagas Moppers, klubben för entusiaster med största intresse för mopeder, både när det gäller att laga mopeder, diskutera mopeder men så klart även köra mopeder.

Julen 2014 grundades Pinnagas Moppers av de som idag är 7 personer i styrelsen. Målet är att arrangera små rundor med jämna mellanrum, detta hamnar på sidan www.mopedfantasterna.se.

Första maj varje år kör Pinnagas Moppers sin årliga vårrunda för alla likasinnade och så även i år! Nytt för i år är att turen även går genom Ryssberget och in i Blekinge.

Som vanligt startar dom klockan 10 på macken Din-X i Bromölla, korteget går sedan genom Bromölla mot Grödby, Håkanryd, Näsum, Jämshög, Gränum, Bjäraryd vidare mot Gammalstorp, Sölvesborg Valje och tillbaka till Bromölla. Totalt kommer turen vara ca 7 mil.

– Såklart hoppas vi på en fin första maj när det är dags för att verkligen välkomna våren, säger Bo Alm, som är en av arrangörerna.

– Alla som kör moped från den förra generationen, eller har det som intresse är välkomna att delta. Förra året hade vi närmare 100 personer som deltog i korteget, närmare bestämt 97 ekipage.

-Vi har även i år bjudits in mopedklubbar runt om i landet men även Danmark, så detta året hoppas vi på att det blir över 100 stycken som hakar på korteget.

Flertalet ekipage som den här kommer rulla från Bromölla 1:a maj.

Det kostar precis som tidigare 40 kr att delta, korv säljes av Camilla Björkman, där överskottet går till cancerfonden. Det hela är en tipsrunda med frågor enligt en snitslad runda och ingen föranmälan krävs så bara dyk upp. Dessutom kommer Grabbarna dela ut reflexvästar till de 100 första deltagarna som kommer.

Som extra säkerhet finns det en bil med släp som kan ringas in om det skulle behövas.
Pinnagas Moppers finns även på Facebook, här kan man se bilder från tidigare rundor men även klassiska mopeder från förra generationen!

INFO-Bladet önskar alla i moppegängen lycka till med färden den första maj.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelPresentkort till Väntjänsten Pro och SPF
Nästa artikelNya Humlestafetten gör sig redo!